Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Het grote boek van Akimbo in Afrika

 • Auteur: Alexander McCall Smith
 • Illustrator(s): Hugo van Look
 • Jaar van uitgave: 2010
 • Prijs: 17.99
 • Pagina's: 168
 • Uitvoering: Gebonden
 • Uitgeverij: Van Goor
 • ISBN: 978 90 47511724

Stel je voor. Je woont in Afrika en je vader is ranger in een groot natuurreservaat. En soms mag je je vader helpen. Akimbo is zo’n jongetje. Hij wil – net als zijn vader – de wilde dieren graag beschermen tegen stropers. Ook als hij eigenlijk niks mag doen van zijn vader. Maar…Akimbo is een heel slim jongetje, met goeie plannetjes, hij is niet bang en is dapper.

Alexander McCall Smith woonde als kind in Zimbabwe en kent de Afrikaanse cultuur als een echte Afrikaan. Hij schreef veel boeken over een beroemde damesdetective in Botswana. Een dame die – net als Akimbo – ook vaak slimme plannetjes bedacht om te helpen.

Dit boek is voor alle kinderen die van dieren houden, die van Afrika houden, die dieren willen beschermen en natuurlijk voor kinderen die van mooie verhalen houden. Om zelf te lezen of om voor te lezen. Ssst, gauw beginnen.

Het grote boek van Akimbo bestaat eigenlijk uit drie boeken, namelijk

 1. Akimbo en de olifanten, waarin Akimbo een klein olifantje ziet. Zijn moeder is doodgeschoten door stropers. Alleen maar omdat zij de ivoren slagtand van de olifant wilden hebben. Akimbo heeft het kleine olifantje gezien. Hij bleef alleen achter. Hoe moet dat nu verder. En dan bedenkt Akimbo een slim plannetje. Zijn vader mag het niet weten. En áls zijn vader het geweten had. Tjonge, nou dan….!
 1. Akimbo en de leeuwen, waarin Akimbo’s vader een val zet voor een leeuw die telkens koeien doodt van een boer. Akimbo mag mee als vader alles hiervoor klaarmaakt. En dan is het nacht. Het geitje schreeuwt, de leeuw brult. Is het gelukt? Dan staat vader ineens tegenover de leeuw? Hoe moet het nu verder… Gelukkig is Akimbo er nog.
 1. Akimbo en de krokodillenman, gaat Akimbo een krokodillenman John helpen die krokodillen wil merken. Oei, wat een gevaarlijke dieren zijn dat. En dan wordt John ook nog gepakt door een krokodil. Gelukkig is Akimbo erbij. Het gaat maar net goed. Maar dan moet Akimbo de krokodillenrivier over om hulp te halen. Hoe zal dit aflopen?

Hou je ook van dieren, van spannende en grappige verhalen en van Afrika, dan is dit echt een boek voor jou! Voor alle kinderen vanaf 8 jaar. En…meesters en juffen, dit is nu ’s een leuk boek om voor te lezen. Dit boek is /9helaas!) niet meer leverbaar.

Marijn (7 jr.) : Dit vond ik een heel erg leuk boek. Mijn papa heeft het elke avond voor het naar bed gaan voorgelezen. Het allerleukste vond ik dat Akimbo een klein leeuwtje mee naar huis nam. Hij gaat zelfs een keer mee naar school. Spannend he!

AP