Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Het grote AVI vakantieboek

deel 1 - Met puzzels, woordraadsels, zoekplaten en heel veel AVI-verhalen

  • Auteur: Marianne Busser Arend van Dam Vivian den Hollander Mirjam Mous Janneke Schotveld Ron Schroder Jacques Vriens
  • Illustrator(s): Saskia Halfmouw Mark Janssen Marja Meijer Annet Schaap Natascha Stenvert Alex de Wolf
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 8.99
  • Pagina's: 64
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
  • ISBN: 9789000351138

Het grote AVI vakantieboek is hèt vakantieboek voor kinderen van eind groep drie. Waarom? Omdat onderzoek uitwijst dat kinderen die tijdens de zomervakantieperiode bijna niet lezen, maar liefst 1 á 2 AVI-niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Lezen in de zomervakantie is dus belangrijk voor een kind.

En daarom is er dus dit vrolijke vakantieboek. Een boek dat makkelijk meegaat in de vakantietas, omdat het een mooie platte paperback (A4-formaat) is, die je zo ergens tussen kunt duwen. Het omslag ziet er al erg leuk uit met zes lezende kinderen die in een hangmat tussen twee kokosbomen in hangen. Heerlijk: vakantie, zomer, mooi weer, strand, lezen.

Bekende auteurs als Jacques Vriens, Arend van Dam, Vivian den Hollander, Mirjam Mous, Marianne Busser & Ron Schroder en Janneke Schotveld schreven de verhalen.

Het boek ziet er vooral vrolijk en aantrekkelijk uit. Met een afwisseling van doe-dingen en leesstukjes. Eerst maar even schrijven: wat neem je allemaal mee op vakantie? Letterspelletjes, een doolhof en dan een verhaal. De verhalen zijn afgedrukt in een duidelijke ronde schreefloze letter in twee kolommen.

Het boek is zo afwisselend dat kinderen de bedoeling (je aan het lezen houden) niet zullen merken, maar vooral genieten van een vrolijk vakantieboek. Lees raadsels, moppen, kleur een kleurplaat, knip een masker (van het kartonnen omslag van het boek), welk dier ben je (doe een test), een strip over Michiel de Ruijter (de held van de woestijn) van Arend van Dam (historische AVI), doe puzzels, zoek de verschillen. Er is zelfs een vertaalspel bij, waarbij de woorden afwisselend, in het Duits of Frans of Engels, alvast zijn ingevuld. Leer meteen ook wat woordjes in andere talen!

Er zijn woordzoekers, raadsels, rebussen, een vakantiebordspel, een waar of niet waarspel, vul in waar je op vakantie bent en zelfs een AVI-memoryspel van kaartjes met woorden die bij de vakantie passen. De verhalen van de bekende auteurs zijn grappig of spannend en zie je aan het eind van het boek terug in een overzicht ‘welk boek (van deze uitgever) past bij mij’.

Ook erg grappig zijn de zomertips van prof.dr. Bram Hurkzit – alleskennner – die in stripvorm hilarische tips geeft met ‘borstelsurfen’ en een ‘plakbandrokje’ (hopelijk gaan kinderen dit laatste niet nadoen) maar hilarisch is het wel.

Al met al een heel afwisselend vakantieboek waar kinderen van eind groep drie  heel plezierig een heerlijke zomervakantieboek mee kunnen beleven. Dit boek is deel 1, er zullen dus vast meer volgen.

Aanrader voor iedereen met kinderen in groep drie.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke boekhandel

of

BESTEL ONLINE