Het geheim van de tempelridder

Robbert is de zoon van de woudmeester op het slot Logne in de Ardennen. Op een dag maakt hij kennis met Raymund, een ridder van de orde van de tempelridders, die gevlucht is voor vervolging door Koning Filips de Schone. Robbert krijgt de opdracht om een schat van grote waarde op te halen die de ridder kan gebruiken voor onderhandelingen met de koning. Samen met Etienne, de zoon van de kasteelheer, en nog twee reisgenoten gaan ze op pad. Dan volgt er een gevaarlijke en avontuurlijke tocht die hen uiteindelijk naar het Midden-Oosten brengt. Maar hoe kan het dat hun achtervolgers steeds in de buurt zijn?

Vormgeving/illustraties
De hardcover uitgave is voorzien van een aantrekkelijke kleurenillustratie van een ridder in de kleding van de orde van de tempelridders op een zwart paard. Het verhaal bevat enkele paginagrote, vrij donkere, zwart-witillustraties die goed bij de tekst aansluiten. Kleine letter.

Taalgebruik
De auteur schrijft in een toegankelijke stijl zonder moeilijke woorden. Daardoor is het een vlot lezend verhaal met een goed evenwicht tussen dialoog en beschrijving.

Christelijke karakter
Het christelijke element is niet nadrukkelijk aanwezig, maar op een evenwichtige en natuurlijke wijze in het verhaal verwerkt. De orde van tempelridders was van oorsprong een christelijke ridderorde die ten tijde van de kruistochten in het Heilige Land tegen de moslims vocht.

Doelgroep
Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ca. 12 jaar die van een historisch avonturenverhaal houden.

Bijzonderheden
Deze uitgave is eerder verschenen in 2007, bij een andere uitgever en met een andere omslagillustratie. Het verhaal wordt afgesloten met een nawoord van de schrijver.

Leesbeleving en leesplezier
Een spannend historisch verhaal vol met actie en avonturen, dat zich afspeelt in het jaar 1307.

EvdG

 

Boekgegevens

Titel:

Het geheim van de tempelridder

Jaar van uitgave:

2022

Aantal pagina’s:

279

Uitgeverij:

De Toren

Prijs:

€ 18,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.