Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Het geheim van de gouden ster

  • Auteur: Jennifer Peersmann
  • Jaar van uitgave: 2011
  • Prijs: 12.95
  • Uitvoering: Luisterboek
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789491601453

Het geheim van de gouden ster is het tweede deel van de serie avontuurlijke boeken over archeologie in Israël. De auteur Jennifer Peersman is zelf archeoloog en heeft lang in Israël gewerkt. De auteur heeft ook door de beschreven onderaardse tunnels gezocht en gekropen. Kinderen die het eerste deel gelezen hebben, willen allemaal liefst meteen dit tweede deel lezen. Jij ook? Deze titel is nog verkrijgbaar als luisterboek.

Het verhaal van ‘Het geheim van de gouden ster’ speelt 33 jaar na het avontuur van Daniel en Elat uit ‘De schat van Sion’. Hoofdpersonen in het verhaal zijn nu de zoon van Daniel, namelijk Maor, en de dochter van Elat, namelijk Avia.

Elat, de moeder van Avia doet nog steeds onderzoek, maar betrekt Avia daar niet bij. Ze mag niet weten wat ze allemaal doet. Avia vindt dat erg oneerlijk, want ook zij houdt veel van dit werk en alle avonturen die daar bij horen. Maor, de zoon van Daniel weet wel wat zijn vader allemaal beleeft. Als Avia dat hoort, is ze erg boos op haar moeder.

Het verhaal begint als Elat, de moeder van Avia, opgehaald wordt en naar de koning moet komen. Ook Avia moet mee (terwijl haar moeder dat niet wil) Ook Daniel en Maor zijn opgehaald. Het blijkt dat de koning niet lang meer te leven heeft en er nu problemen zijn met de troonopvolgers, prins Hakanai en prins Jachin. De koning wil dat de jongste zoon, prins Jachin hem opvolgt. Hij zal de volgende morgen worden gezalfd, maar heeft daarbij iets speciaals nodig. Iets wat Daniel en Elat uit de kelder moeten halen. Zij moeten zorgen dat prins Jachin het morgenvroeg heeft.

Bewakers brengen hen naar de troonkamer, waar ze op onderzoek zullen gaan. Maar meteen begint het avontuur: het gaat het mis en de vader en moeder van Avia en Maor worden al direct ontvoerd. Avia en Maor gaan verder zelf op onderzoek. Het wordt een nacht vol avontuur voor de twee kinderen. In die nacht hoort Avia voor het eerst wat haar moeder vroeger al beleefd heeft. Verhalen die haar moeder haar nooit verteld heeft. Maor heeft wel alle verhalen meegekregen.
En gelukkig lijken de kinderen op hun ouders, zijn ze net zo avontuurlijk, doortastend en doorzetters. Enne, wat denk je? Zou Avia voortaan met haar moeder mee mogen na dit avontuur?

Natuurlijk bereiken ze de bedoelde poort van Jeruzalem in de vroege morgen, na een nacht waarin er van alles is gebeurd.

Jij wilt vast ook weten wat Avia en Maor zomaar beleven in deze nacht. Was jouw vader of moeder ook maar archeoloog en beleefde je zulke avonturen….
Voor kinderen vanaf 9 jaar die van spannende avonturen, archeologie en Israël houden.

AP

 

Koop dit luisterboek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel

of BESTEL ONLINE