Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Het geheim in de stal

  • Auteur: Suzanne Knegt
  • Illustrator(s): Kees van Scherpenzeel
  • Serie: Lisa en Summer
  • Jaar van uitgave: 2007
  • Prijs: 8.95
  • Pagina's: 77
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 978 90 336 2936

Dit is het eerste deel van een nieuwe serie over Lisa & Summer. Lisa is acht jaar en is niet altijd zo blij op school. Dat komt niet door haar meester (die is best aardig) en ook niet door haar beste vriendin Merel, maar door het leren.

Lisa komt elke week bij RT-juf Joke en die helpt haar, want Lisa vindt leren best lastig. Toch is er iets waarin Lisa wel keigoed is, namelijk ‘het zorgen voor een pony’. Ze mag elke week bij tante Wilma en oom Johan komen om te leren zorgen voor Summer. En dat vindt ze geweldig.

Bij tante Wilma leert Lisa van alles. Het is vooral belangrijk dat Summer Lisa leert kennen. En ook dat gaat heel erg goed. Gelukkig maar. Lisa is blij met de complimentjes van tante Wilma ‘je bent een goede leerling, Lisa’, en dan zucht ze wel eens. Ja, wel in de stal, maar niet in school.

Thuis moet Lisa ook vaak oefenen, sommen of dicteewoorden. Mama helpt haar dan. En Lisa speelt vaak bij haar beste vriendin Merel.

Op een vrijdagmiddag krijgt Lisa haar rapport mee naar huis. Maar het is een slecht rapport. Lisa is erg verdrietig. Ze heeft echt haar best gedaan. Dan bedenkt ze een plannetje, ‘het geheim in de stal’. Merel mag het ook weten. Hoe zou dit aflopen?

Janneke (9 jr.) Mijn moeder heeft het boek aan mij voorgelezen en toen moest ik wel even een beetje huilen, want ik heb dat ook. Ik vind leren ook best moeilijk en vind het niet altijd leuk op school. Er zijn dus meer kinderen net als ik.

Marjoke (10 jr.): ‘Toen ik het boek zag, wilde ik het graag lezen, omdat het een leuke voorkant heeft. Ik vond het boek erg leuk omdat ik erg veel van paarden hou. Er was een verdrietig deel in het verhaal, dat vond ik wel erg zielig. Ik zou dit boek laten lezen aan kinderen die ook van paarden houden of kinderen die leren moeilijk vinden. Het boek is voor kinderen van 8 jaar en ouder, daarom was het boek voor mij erg makkelijk te lezen. Het verhaal vond ik leuk. Ik heb dit boek in één avond uitgelezen’.

Dit boek is helaas niet meer verkrijgbaar.

AP