Het brullende leeuwtje

Michel de Boer maakte een geslaagd prentenboek over de Ark van Noach – vertelt met de nodige humor.

Het brullende leeuwtje is een van de Bijbelverhalen-prentenboeken die verschijnen bij uitgeverij Buddy Books. Eerder verscheen ‘Het betweterige schaapje’, over het schaapje Betty, die haar eigen gang wel gaat. Levi het leeuwtje is dan wel niet zo eigenwijs als Betty, maar wel net zo nieuwsgierig.

‘Wat krijgen we nou?’ brult Levi. Hij wrijft met zijn poten in zijn ogen. Het bos is verdwenen. En waar het was, staat nu een enorme boot. ‘Vreemd. Die moet ik van dichtbij bekijken’.

Terwijl Levi in de richting van de boot loopt, wordt hij onder de voet gelopen door een hele stoet dieren. Zo komt hij, tegen wil en dank, met al die dieren in de boot terecht. En gelukkig maar, want het begint te regenen. Hoewel droog is het niet erg comfortabel, zo met z’n allen bij elkaar. Het varkentje wordt misselijk en de lama roept ‘dat hij moet spugen’.

De illustraties in het boek zijn goed gelukt, de kleuren mooi gekozen. De plaat van de donkere binnenkant van de boot -met twee elkaar omhelzende krokodillen op de voorgrond- is erg grappig. De illustratie van de drijvende Ark in de duisternis, ook weer een tekening met donkere kleuren, is heel mooi. Eén van de illustraties is overdwars getekend, op twee pagina’s. We zien de giraffe met zijn lange nek door het bovenste raampje kijken. Hij concludeert droogjes dat er vooral water te zien is.

Als dat water dan eindelijk gezakt is kunnen de dieren weer naar buiten. ‘Eindelijk frisse lucht!’ juicht het stinkdier. De varkentjes rollen eens lekker door de modder. En Levi? Die ontdekt dat er ook nog een leeuwinnetje in de boot zat… ‘En aan hun kinderen vertellen ze nog vaak het verhaal van de boot van Noach’.

Mooie, frisse vertelling van het verhaal van de Ark van Noach. Hopelijk volgen er nog meer delen in deze serie.

GO

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Het brullende leeuwtje

Jaar van uitgave:

2018

Aantal pagina’s:

32

Uitgeverij:

Buddybooks

Prijs:

7.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.