Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Het boek van Leo

Zelf lezen over Lang geleden....

  • Auteur: Arend van Dam
  • Illustrator(s): Alex de Wolf
  • Serie: Zelf lezen over Lang geleden...
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 7.99
  • Pagina\'s: 31
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
  • ISBN: 9789000349777

‘Het boek van Leo’ is een verhaal voor eerste lezertjes (AVI M3) over Leonardo da Vinci. Ga er maar aan staan! Arend van Dam, die eerst zoveel geschiedenisverhalen voor jonge kinderen herschreef in de bekende voorleesbundels ‘Lang geleden’,  heeft zich nu gewaagd aan AVI-boekjes over beroemde mensen uit de geschiedenis. In deze Lang-geleden AVI-serie verschenen ook delen over Rembrandt, Albert Einstein en Anton Fokker. Voor alle leergierige en nieuwsgierige kinderen van 6-7 jaar die alles willen weten…

Ken je Leo? Dit is hem’. (…) ‘Kijk, dit is de lege muur. Ik geef je een ladder. Ik geef je geld. Dat geld is voor de verf. En ook voor een kwast en een penseel. (…) En schilder ook een tafel. Aan de tafel zitten dertien mannen. Ze eten. Het is een verhaal uit de bijbel. Het heet: het laatste avondmaal’.

Wat knap! Arend van Dam vertelt in heel eenvoudige taal, AVI M3, wie Leonardo da Vinci was en wat hij deed. Hij leefde in de 15e eeuw en schilderde bijvoorbeeld de Mona Lisa en het schilderij over het laatste Avondmaal op de muur van een kasteel, zoals je hieronder ziet.

Leonardo da Vinci (1452-1519) - The Last Supper (1495-1498).jpg

Wat een mooie manier om deze onderwerpen  voor kinderen behapbaar te maken. Dit voldoet aan de behoefte van alle nieuwe lezertjes voor wie de wereld open gaat als ze eenmaal kunnen lezen. Dan wil je alles weten. Arend van Dam wil daarbij helpen. Prachtig.

In deze aantrekkelijke serie in oplopend AVI leesniveau verschenen ook: De wagen van Spyker; Ik ben de baas (over Jacoba van Beieren); Noot voor noot (J.S. Bach); De schat van Klaas Kompaan (piraat uit Oostzaan); Man op de man (Neil Armstrong); Piet en de zee (Piet Mondriaan); Dit ben ik (Rembrandt); Het boek van Leo (Leonardo da Vinci); De droom van Albert (Albert Einstein); Anton en de spin (Antony Fokker). Lees ze allemaal!

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of BESTEL ONLINE

of BESTEL ONLINE (boeken van Arend van Dam)