Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Hartsgeheimen en meidenmacht

  • Auteur: Teunie Suijker
  • Serie: Floor
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 13.90
  • Pagina's: 240
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033127137

Het derde deel in de Floor-serie na ‘Brugklasstress en vriendinnenverdriet’ en ‘Puberstrijd en lieve leugens’. Een serie voor meisjes-meisjes vanaf 12/13 jaar, druk met school, maar nog meer met vrienden.

Ook ‘Hartsgeheimen en meidenmacht’ uit de serie ‘Floor’  is zo’n typisch meisjes-meisjes boek, van een serie die gespaard gaat worden. De boeken in deze serie zien er heel aantrekkelijk uit met een vrolijke, kleurrijke omslagillustraties met leuke meisjes-attributen. Ook de vormgeving in het boek is gericht op de doelgroep: een duidelijk lettertje, fijne ruime bladspiegel. Een laagdrempelig , makkelijk leesbaar boek voor meisjes vanaf 12/13 jaar.

De hoofdpersonen in deze serie – Floor en Tessa – zijn allebei schipperskinderen. Ze wonen in een schippersinternaat en gaan samen naar Havo 2. In dit boek is het de tijd tussen de meivakantie en de zomervakantie.

Ze zijn druk met het onderhouden van vriendschappen en zijn in stilte verliefd. Floor  en Tessa maken deel uit van een leuke vriendengroep, maar het is hun vriendin/klasgenoot Tamara die hun vriendschap en groep op de proef stelt. Als er een nieuw meisje Dorien in de klas komt, doet Tamara direct niet aardig tegen haar, Floor probeert haar op haar gemak te stellen, maar ontdekt dat er meer aan de hand is met Dorien. Ondertussen worstelt Floor met haar verliefdheden…

Tamara maakt op een nare manier gebruik van Facebook om Dorien openlijk te pesten. Als Dorien wegloopt, krijgt Tamara pas door hoe erg haar gedrag was.

Dankzij de goede vriendengroep, de hulp van ouders en docenten komt het gelukkig weer goed en hoort Dorien er toch bij. Teunie Suijker laat in dit boek de kracht van een goede vriendengroep zien, de gevolgen van pesten, de rol van het gezin/familie en… verliefdheden.

Heel geschikt voor de onderbouw Voortgezet Onderwijs, mediatheek VO. Om meisjes aan het lezen te krijgen of te houden.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE