Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Handig, zo’n neushoorn

  • Auteur: Shel Silverstein
  • Illustrator(s): Shel Silverstein
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 12.95
  • Pagina's: 64
  • Uitgeverij: Brandaan
  • ISBN: 9789460050312

Wie nog nooit iets van auteur & illustrator Shel Silverstein gelezen (of bekeken) heeft, heeft iets gemist. Zijn humor en milde wijsheid kenden we al uit (onder andere) ‘De gulle boom’, ‘Pas op voor de gnaskop’ (meesterlijk vertaald door Rikkert Zuiderveld), ‘Lafcadio, de leeuw die terugschoot’, ‘Het ontbrekende stuk’. En nu is bij uitgeverij Brandaan ‘Handig, zo’n neushoorn’ uitgekomen, vertaald door Rikkert Zuiderveld.

De neushoorn is te koop. Waarom eigenlijk. Het is zo’n handig beest in huis. Eigenlijk overal handig bij. In het huishouden, als je ergens last van hebt, als speelkameraadje. Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat hij te koop staat. Wie wil niet zo’n handig hulp-beest in huis?

Zoek jij een leuke neushoorn? Ik heb er een te koop. (…) Hij heeft een fijne neus voor karweitjes bij je thuis. Bijvoorbeeld: Je gebruikt hem als kapstok (…) Hij doet het goed als schemerlamp (…)Hij verslindt je slechte schoolrapport voordat je ouders het zien (…) Hij houdt graag het springtouw vast…als ie ook een keer mag (…) Hij kijkt niet altijd goed uit waar hij loopt. Maar hij komt goed van pas als je extra zakgeld wilt vragen (…) ….En je kunt makkelijk van hem houden.

De illustraties van Shel Silverstein zijn kenmerkend, slechts een paar simpele grove streken met zwarte inkt zijn voldoende om zijn personages neer te zetten. En meteen zie je wat Silverstein je wil laten zien. Zijn verhalen zijn altijd vol humor en zul je altijd met een glimlach lezen.

Aan een indeling in leeftijdscategorie voor zijn boeken doet Silverstein niet. Eigenlijk zijn zijn boeken zonder uitzondering geschikt voor iedereen met humor van 8-98. Het is beslist een gemis als je zijn boeken nooit hebt gelezen en bekeken.

Aanrader…voor iedereen dus! Enne, probeer meer boeken van hem te pakken te krijgen, zoals ‘Lafcadio’, ‘De gulle boom’, Het ontbrekende stuk’ en ‘Pas op voor de gnaskop’.

Shel Silverstein is helaas al in 1999 overleden, maar zijn boeken zijn tijdloos.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of

BESTEL ONLINE