Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Grote gevoelens

Verhalen over psychologie

  • Auteur: Janny van der Molen
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 24.99
  • Pagina\'s: 215
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Ploegsma
  • ISBN: 9789021678016

‘Grote gevoelens’ zijn verhalen over psychologie, over het leven, over problemen, een laagdrempelige kennismaking in verhalen over de verschillende kanten van de psychologie. Janny van der Molen is als geen ander in staat om moeilijke onderwerpen en beroemde namen uit de geschiedenis (psychologie) begrijpelijk te maken door verhalen vertellen. Voor ouders & kinderen, meester/juffen en leerlingen.

En zo belanden we in verhalen over genen, je familie, over moed en veerkracht, over onthouden en vergeten, over gender en seksualiteit, over problemen en therapie. Word je ook al nieuwsgierig naar de verhalen?

Dit is een ontspannen, soepel geschreven verhaal waarin Janny van der Molen je meeneemt langs bekende psychologische basisprincipes en de bijbehorende grote namen.

Ze doet dit aan de hand van de middelbare schoolklas onder leiding van leraar Swart, met zijn lange benen en eeuwige bruine pak. Hij heeft goed contact met de klas en communiceert open met zijn leerlingen. Tegelijk vertelt hij daarbij zijn verhalen uit de psychologie. Ondertussen gaat de klas voor je leven, want je wordt meegenomen in de verhalen uit het dagelijks leven van de leerlingen. Jasper heeft er last van dat zijn oudere broer Tom met pillen bezig is. Noah denkt na over zichzelf en wat hij nog niet durft te vertellen. Prya heeft het duidelijk moeilijk thuis. Thijs is de grapjurk van de klas. Allemaal toetsen ze hun gevoelens over zichzelf of hun thuissituatie aan de psychologie-lessen van leraar Swart.

Het leuke is dat je als lezer meedoet met de klas. Ook jijzelf gaat meedenken, nadenken over … Hoe goed kennen de leerlingen zichzelf en hoe goed kennen wij onszelf eigenlijk? En boek om te lezen en nog langer over na te denken.

Een heel erg fijn boek voor iedereen met interesse in de psychologie en de begrippen/leermeesters die daarbij horen. Door de laagdrempelige manier van schrijven en de herkenbare verhalen uit het dagelijks leven is dit een boek voor iedereen. Het leest niet als een droog informatieboek over psychologie, maar als een boek dat je door wilt lezen en waar je tegelijkertijd heel veel van meeneemt.

Aanrader voor de mediatheek VO en MBO, voor jongens/meisjes 14+  die interesse hebben in psychologie. Er is ook een lesbrief bij dit boek uitgegeven.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE