Boekdetails

Kinderen & geloven

Gods verhaal Jouw verhaal voor kleuters

  • Auteur: Max Lucado Randy Frazee
  • Illustrator(s): Josee Masse
  • Jaar van uitgave: 2012
  • Prijs: 17.95
  • Pagina\'s: 144
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 9789033832055

Een prachtige kinderbijbel, gericht op kleuters.In 31 bekende Bijbelverhalen willen de auteurs duidelijk maken dat God in al die verhalen een link met jou wil hebben. Net als bij Koning David wil God ook jouw fouten vergeven als je Hem vertelt dat je spijt hebt, of net zoals God voor Jozef zorgde zorgt Hij ook voor jou. Deze les uit de Bijbel wordt telkens aan het eind van het verhaal met vette letters op een aparte bladzijde weergegeven.

Deze kinderbijbel is er een met een bijzonder concept. De auteur en samenstellers hebben vier (kinder)bijbels geschreven, gericht op verschillende doelgroepen. Hun hoofddoel is aan verschillende generaties duidelijk maken dat God een plan heeft en jouw leven daar een onderdeel van is. Voor kinderen zijn er ‘Gods verhaal Jouw verhaal voor kinderen’ en Gods verhaal Jouw verhaal voor kleuters’.

  1. Inhoud.

In deze kinderbijbel worden 31 bekende Bijbelverhalen vertelt: 21 verhalen uit het Oude Testament en 10 verhalen uit het Nieuwe Testament. Belangrijke heilsfeiten komen voorbij.

  1. Illustraties.

De kinderbijbel is full colour geïllustreerd met kleurrijke, eenduidige illustraties, die zwart omrand zijn. Kleuters zullen de illustraties goed kunnen begrijpen, ze sluiten nauw aan bij de inhoud van het verhaal. Het voordeel van voortdurende combinaties tekst/illustraties is dat er altijd iets te zien is bij het voorlezen, waardoor het verhaal begrepen zal worden. Bijvoorbeeld: bij het verhaal van Jozef, zie je vader Jakob – voor een tent – die naar zijn blije zoon Jozef kijkt. Jozef laat zien hoe blij hij is met zijn mooie jas. Achter struikjes zie je de boze en jaloerse blikken van tien broers.

3. Doelgroep.

Het boek is duidelijk gericht op jonge kinderen, onderbouw basisschool, kleuters, door de vormgeving, taalgebruik en illustraties. En daarnaast door de op kleuters gerichte conclusie die telkens aan het eind van elk verhaal in vette letters weergegeven wordt. Bij het verhaal van Jozef: God zorgde voor Jozef. Hij zal ook voor jou zorgen. Het ronde schreefloze lettertype zorgt ervoor dat kinderen vanaf groep 4 deze bijbel zelf kunnen gaan lezen.

4. Vormgeving

Een groot formaat – A4 – kinderbijbel. De bijbel is verzorgd en mooi uitgevoerd uitgegeven. De tekst en illustraties zijn gedrukt op glanspapier. Het boek is full colour geïllustreerd, de tekst is telkens onderaan de bladzijdes in een ronde schreefloze letter weergegeven, waardoor er veel aandacht voor de illustraties kan zijn. Voorin is een duidelijke inhoudsopgave opgenomen met de titels van de verhalen en bijbehorende paginanummers. Elk hoofdstuk heeft een titel, een verwijzing in kleine letter naar het Bijbelgedeelte. De tekst is telkens onderaan de bladzijde gedrukt, waardoor alle aandacht naar de illustraties gaat.

5. Godsbeeld:

Het Bijbel-getrouwe Godsbeeld is duidelijk terug te vinden door de korte samenvattingen in vet aan het eind van elk verhaal. God heeft je gemaakt, Hij luistert naar je, idem als je bidt, je mag Gods helper zijn, God doet wat hij belooft, God zorgt voor jou, Jezus stierf voor jouw zonden, God houdt van jou, Hij staat aan jouw kant, Hij wil dat je Hem volgt, je kunt van God leren door naar de verhalen van Jezus te luisteren, Gods kracht werkt ook in jouw leven,

6. Oordeel

Een heel aantrekkelijke kinderbijbel door het gebruikte concept: verhaal + duidelijke boodschap, tekst + aansluitende illustraties, alles gericht op de kleuterleeftijd. Door de korte verhalen, beperking in tekst, kan het verhaal wel eens ‘kort door de bocht’ overkomen. Dit nadeel kan bij voorlezen gemakkelijk opgevangen worden door er zelf iets bij te vertellen. Deze kleuterbijbel kan vanaf een jaar of 7/8 als zelfleesbijbel gebruikt worden door de ronde schreefloze letter en de prettige lay out en het niet te moeilijke taalgebruik (op wat moeilijke bijbelse namen na)

7. Fragment Jozef: Hoofdstuk 3 – Jozef vergeeft zijn broers (Genesis 37: 39-45)

Isaak had een zoon die Jakob heette. Jakob groeide op en kreeg veel zonen. Van één zoon, Jozef, hield hij het meest. Jakob gaf Jozef een prachtige jas met veel kleuren. Wat waren zijn broers kwaad en jaloers. Op een nacht had Jozef een droom. Sterren en graan bogen voor hem, alsof hij een koning was! Jozef vertelde zijn broers over zijn droom . ‘Jullie zullen op een dag voor mij buigen!’ De broers begonnen een hekel aan Jozef te krijgen. Ze trokken zijn mooie jas uit, gooiden Jozef in een put en later verkochten ze hem! Jozef werd een slaaf in Egypte, maar God had een plan met hem.

Farao regeerde over heel Egypte. Een keer had hij een droom en Jozef legde deze uit. ‘Uw droom betekent dat er zeven jaren zullen komen waarin er veel eten is. Daarna komen er zeven jaren waarin er geen eten is’. Farao geloofde Jozef. Hij maakte hem onderkoning over heel Egypte. Jozef zorgde dat er voor iedereen genoeg te eten was.

De broers van Jozef hoorden dat er eten in Egypte was en gingen ernaartoe. Toen ze Jozef zagen zeiden ze ‘Jozef, we hebben spijt van wat we jou hebben aangedaan’. Jozef vergaf hun. Hij wist dat alles wat er gebeurd was hoorde bij het plan dat God met hem had.

God zorgde voor Jozef. Hij zal ook voor jou zorgen. (in vette letters op bladzijde ernaast)

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE