Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Gijs Lawaai op het strand

  • Auteur: Angie Morgan
  • Illustrator(s): Angie Morgan
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 5.00
  • Pagina's: 30
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Meis & Maas
  • ISBN: 9030500638

Gijs Lawaai op het strand is een vrolijk – groot formaat vierkant – prentenboek, waarin Gijs en Hanna een dagje naar het strand gaan.

Op het voorkaft van het boek zie je Gijs Lawaai centraal midden voorop het boek staan met zijn mond wijd open, waar natuurlijk veel LAWAAI uitkomt.  Het omslag straalt al veel vrolijkheid uit, mede door de zachte blauw-gele strandkleuren. De kinderen op de illustraties hebben brede hoofden met grote ronde wijduitstaande ogen, wat heel erg doet denken aan de grappige illustraties van Betje Ton.

Gijs vraagt aan Hanna hoe het is om op het strand te zijn en Hanna vertelt en waarschuwt Gijs tegelijkertijd niet zoveel lawaai te maken ‘want daar houden de mensen niet zo van’.  Opvallend afwezigen in het verhaal zijn de ouders van Gijs en Hanna, al zie je de twee kinderen in het begin van het boek achterin een auto zitten. Hanna heeft een zorgende rol voor Gijs in dit verhaal.

Gijs – altijd vol energie – heeft het zo naar zijn zin op het strand dat hij helemaal vergeet dat hij geen lawaai zou maken. Ze spelen de hele dag met hun emmertjes en schepjes, bouwen een zandkasteel en spelen piraatje. En Gijs vergeet …..

Als Gijs het niet meer zo leuk vindt, gaan ze samen een ijsje eten en ze vinden een poeltje met heel veel mooie dieren op een rots. Ze genieten in stilte van de poeltjes (en wat daar in zit).  En dan gebeurt er iets… een avontuur – waardoor blijkt dat het soms toch wel heel handig is dat Gijs zo hard kan schreeuwen. In dat geval wel!

Een vrolijk, bijzonder grappig prentenboek over een dagje naar het strand. Om voorpret te hebben voordat je op vakantie gaat. Of om om school te gebruiken bij een project over de zomer/vakantie, uitgegeven bij meis en maas.

NB Dit boek is helaas niet meer verkrijgbaar

AP