Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Gigantosaurus

  • Auteur: Jonny Duddle
    Auteur: Bette Westera
  • Illustrator(s): Jonny Duddle
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Prijs: 13.99
  • Pagina's: 36
  • Uitvoering: Hardkarton
  • Uitgeverij: De Fontein Jeugd
  • ISBN: 97890 261 3612 2

Het prachtige prentenboek de Gigantosaurus is nu ook uitgekomen in een handzaam hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken. Het is een vrolijk boek over dinosauriër-kinderen die bij het buitenspelen steeds gewaarschuwd worden voor de Gigantosaurus. ‘Kinders pas op… voor de Gigantosaurus, hij heeft altijd honger, hij heeft altijd trek. Blijf uit de buurt van zijn vlijmscherpe klauwen. Blijf uit de buurt van zijn bijtgrage bek. Anders stampt hij je plat. Anders breekt hij je nek. En dan eet hij je op als hartige snack!

Telkens weer krijgen ze de waarschuwing mee en natuurlijk gebeurt er niks, totdat….

Een vrolijk, grappig, spannend prentenboek voor kleuters. Het rijm van Bette Westera is fijn, goedlopend, perfect. De full colour illustraties lijken wel 3D, paint-brush, helder, prachtig. Perfect bij het verhaal!

Bette Westera vertaalde in soepel lopend rijm het grappige, tot de verbeelding sprekende, verhaal over de Gigantosaurus. Een dier dat bij veel kinderen tot de verbeelding spreekt. Met prachtige, heldere, fantasierijke paginagrote full colour illustraties van de auteur Jonny Duddle.

‘Echt verschrikkelijk lang geleden, toen de vulkanen het nog deden, toen er nog lava uit kraters kolkte, toen dino’s en dodo’s de aarde bevolkten, speelden vier dino’s – precies even oud – spoorzoekertje aan de rand van het woud’.

‘Hun ouders zeiden: Kinders, pas op… voor de Gigantosaurus. Hij heeft altijd honger, hij heeft altijd trek. Blijf uit de buurt van zijn vlijmscherpe klauwen. Blijf uit de buurt van zijn bijtgrage bek. Anders stampt hij je plat. Anders breekt hij je nek. En dan eet hij je op als hartige snack!’

Botje, Beentje, Dino en Daan proberen uit de buurt van de Gigantosaurus te blijven… Gigantosaurussen spreken veel kinderen tot de verbeelding, of ze nu echt bestaan hebben of niet…

Dit boek is verkrijgbaar als hardkartonnen versie en een als extra groot prentenboek. Met ingezoomde illustraties, soms extra grote lettertypes die bij de tekst passen. Waarbij je sommige bladzijden naar buiten kunt openslaan zodat je de grote gigantosaurus extra groot kunt zien. Het omslag van dit prentenboek is én een overzicht van de dinosaurussen uit de geschiedenis én uitgevouwen een stevige poster van de gigantosaurus.

Aansprekend prentenboek door de tot de verbeelding sprekende illustraties en lekker lopende tekst op rijm.

Voor kinderen van 4-8/9 jaar

AP