Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Gevaar bij de giraffen

Zookids; dl. 7

  • Auteur: Liesbeth van Binsbergen
  • Illustrator(s): Juliette de Wit
  • Serie: Zookids
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 8.95
  • Pagina's: 94
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085433002

Gevaar bij de giraffen is het 7e deel van de serie Zookids, waarin Jurre en Jasmijn actief zijn als KinderDIERecteurs van het Zoopark. Een leuke serie voor 8+ jongens en meisjes die van avonturen, spanning en natuurlijk van dieren houden.

Hoofdpersoon Jurre is jarig geweest en mag zijn feestje in het Zoopark vieren. Er is een speurtocht uitgezet, waarbij zelfs de oppassers meehelpen. Vooraf bedenkt Jurre, samen met Jasmijn, wie er op zijn feestje mogen komen. Maikel? Tja…Maikel is wel aardig, en grappig, maar ook zo …druk. Als Maikel erbij is, gebeuren er soms rare dingen. Gewoon, omdat hij niet nadenkt voordat hij iets doet. En Mart dan? Doe je die ook? Ik weet het niet (…) Ik bedoel…die vrienden…’. (…) Laten die vrienden Mart ook met rust.

Als lezer weet je nu al dat er wel iets Moet gebeuren nu Maikel en Mart ook meegaan. Het zal geen ‘gewoon feestje’ worden. Maar, ze hebben er beestachtig veel zin in.

De speurtocht begint en de beide groepen willen natuurlijk zo hoog mogelijk scoren en ze doen hun best. Maar dan is Maikel ineens zoek. Zullen ze doorgaan met het spel? Of Maikel zoeken? Ze gaan zoeken en vinden een vreemd briefje in een oud hok bij de jachtluipaarden…

En dan is Maikel er ineens weer met een ander briefje: Nog een ca… te gaan. Die mag je zelf gaan zoeken. Code: langnek.

Hoe zal het feestje verder verlopen? Is er nog wel tijd voor een feestje of gebeuren er andere dingen (Natuurlijk!)

Zookids is een leuke serie voor jongens & meisjes die van spannende avonturen houden, van slimme kinderen die ‘grote mensen soms te slim af’ zijn, van humor en natuurlijk van dieren. En van actualiteit, want ‘spannende onbekende pakjes die op verkeerde plekken neergezet worden, is helaas heel actueel. Liesbeth van Binsbergen verwerkt dit heel speels in dit verhaal.

Tegelijk leer je wat de naam ‘orang oetangs’ betekent, hoe lang een jonkie-aap wel niet aan zijn moeder hangt, dat ze apennesten bouwen…

Voor nieuwsgierige jongens en meisjes, 8+, AVI E5. Deze serie staat toch wel in de leesbibliotheek van de middenbouw basisschool?

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE