Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Gedoe in de zoo

  • Auteur: Hans Mijnders
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 5.90
  • Pagina's: 99
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033128455

Mees weet zeker dat zijn vakantie in bungalowpark ‘Klein Geluk’ heel erg saai gaat worden. Geen wifi. Een klein dierenpark. Niks te doen. Tot er vreemde dingen gebeuren…AVI M5.

Mees wordt meteen sacherijnig als ze voor een korte vakantie uitstappen bij bungalowpark ‘Klein Geluk’ met Guido’s Zoo. Dit kan niks worden. Geen wifi, een paar dieren. ‘Klein ongeluk’ is een betere naam’. Mees kan nog niet weten dat het best een spannende vakantie wordt.

De eigenaar van het park lijkt heel aardig, hij vertelt dat hij dieren verzorgt en dat ze gratis het park in mogen. Mees vindt Guido direct al een ‘vreemde vogel’. Al snel raakt Mees in contact met Vera, een meisje van zijn leeftijd, met wie hij samen het park gaat verkennen.

Ze ontdekken dat Guido een problematische relatie heeft met de gemeente. Hij moet het park – de dierentuin en de huisjes – ontruimen omdat er woningbouw komt. Mees en Vera vinden dit heel naar voor Guido. Ze laten merken dat ze hem willen helpen, maar ontdekken ook al snel dat Guido de ene keer heel aardig is en de andere keer boos. En er is iets geheimzinnigs met dozen die ‘niet zwaar zijn’ en een afgesloten schuurtje op het park. Wat is er aan de hand en wat is het geheim van Guido?

De ontdekkingstochten van Mees en Vera leiden tot angstige momenten voor de twee. Het is dus bepaald geen saaie vakantie en Mees en Vera halen de krant én een beloning voor de ‘bibbers in hun buik’. ‘Dan hoort Mees dat er een auto met hoge snelheid aan komt rijden. Hij schrikt, bonst tegen de deur en roept ‘Pa, pas op. die vent met het baseballpetje is gevaarlijk’.

Een spannend verhaal over een toch-niet-zo-saaie-vakantie met een onverwacht vriendinnetje, voor kinderen 8+ die van avontuurlijke verhalen houden. Met grappige illustraties van Iris Boter.

AP

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE