Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Ganzenmeisje

  • Auteur: Shannon Hale
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 17.95
  • Pagina\'s: 376
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Karmijn
  • ISBN: 9789492168030

Ganzenmeisje van Shannon Hale is najaar 2015 uitgekomen bij uitgeverij Karmijn. Al eerder (2008) kwam dit boek bij uitgeverij Callenbach uit onder de titel ‘De prinses die alles verloor’.  Ganzenmeisje gaat over een stoere prinses Anna die alles moet verliezen om zichzelf te leren kennen.

Kroonprinses Anna is zestien wanneer zij alles moet verlaten om te trouwen met iemand die zij nog nooit heeft ontmoet. Wat moet je doen wanneer je in je nieuwe land aankomt, na veel omzwervingen, en niemand weet dat je de kroonprinses bent en je daarbij ook nog verliefd wordt op de prins waar je eigenlijk eerst niet mee wilde trouwen?

Anna moet al haar creativiteit en doorzettingsvermogen inzetten om terug te winnen wat haar toebehoort. Laag voor laag ontvouwt zich een gedetailleerd en prachtig verhaal over volwassen worden. Vanaf het begin is het boek doorspekt met fantasierijke voorvallen. Anna blijkt met dieren te kunnen spreken. Magische elementen spelen een rol. De prinses spreekt met haar overleden paard en de wind schiet haar meermalen te hulp. Het verhaal brengt je in een sfeer waardoor je helemaal onderduikt in een fantasiewereld vol spanning en romantiek. Het verhaal van ‘Ganzenmeisje’ is gebaseerd op het sprookje ‘De ganzenhoedster’ van de gebroeders Grimm.

Merijn (15 jr.): ‘Prinses Anidori-Kiladra Talianna Isilee is de kroonprinses van Kildenree, tot haar moeder haar uithuwelijkt aan de prins van Bavaria, hun buurland. Anna is teleurgesteld en begint met tegenzin aan de reis naar Bavaria. Maar niet alles gaat als gepland. Het blijkt dat er al een tijd een complot was tegen prinses Anna. Zij en de helft van haar escorte worden aangevallen door de andere helft. Alleen Anna weet te ontkomen. Ze neemt zich voor om terug te krijgen wat van haar is; de prins van Bavaria en het koninginschap daar. Maar voordat ze dat kan proberen verliest ze alles wat ze ooit had. Anna ontmoet veel mensen, mensen die ze kan vertrouwen en mensen die ze absoluut niet kan vertrouwen. Ze maakt vrienden en ze maakt vijanden. Ze leert dingen, over dieren, de wind, mensen en over de wereld. 

Dit boek is mooi en spannend geschreven. Het is fijn om te lezen.  Je gaat er helemaal in op’.

Een verzorgd uitgegeven paperback van de ambitieuze uitgeverij Karmijn, met een sprookjesachtig omslag van Geeske van Voorthuijsen.

MW/AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel of BESTEL ONLINE