Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Ga je mee naar de kerk

  • Auteur: Linda Bikker
  • Illustrator(s): Linda Bikker
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Prijs: 8.50
  • Pagina's: 10
  • Uitvoering: Hardkarton
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 9789033831546

Stevig hardkartonnen boek voor dreumesen en peuters over de kerk met vrolijke plaatjes, doorkijkjes en afgeronde hoeken, voor een eerste kennismaking met de kerkdienst.

Ga je mee naar de kerk? is een vrolijk kartonboekje waarin uitgelegd wordt wat er allemaal gebeurd in de kerk. ‘Vandaag is het zondag, ik ga naar de kerk. Ga je met mij mee?’ wordt er op de eerste pagina gevraagd. Vervolgens wordt er uitgelegd wat er zoal in de kerk gebeurd. ‘Ik vouw mij handen en sluit mijn ogen. We gaan bidden. Ik bid voor mijn zieke oma. Waar wil jij voor bidden?’ Ook het zingen, het Bijbellezen en de collecte komen aan bod.

Hoewel het er niet in alle kerken hetzelfde aan toegaat, niet elke kerk heeft een aparte kinderdienst bijvoorbeeld, zullen kerkelijke kinderen veel dingen herkennen. De gezellige illustraties met grappige details bieden genoeg handvatten om met kinderen door te praten over de kerk en wat daar gebeurd, en voor kinderen die voor het eerst meegaan naar de ‘grote’ kerk is het een leuke voorbereiding.

Het boekje heeft het ‘formaat’ van een kerkgebouw (19×19 cm) en doorkijkjes op elke pagina. De stevige kartonpagina’s zijn niet allemaal even groot, wat het geschikt en interessant maakt voor kleine handjes.De laatste illustraties is die van de dominee (in toga), die de zegen geeft: ‘God gaat met ons mee. Altijd’.

Dochter (6) heeft dit boekje laten zien aan haar buurmeisje, en uitgelegd dat ze dáárom dus zondagmorgen nooit kan komen spelen.

Van dezelfde uitgever verscheen over dit thema ook Lukas gaat naar de kerk. Voor kinderen die opgroeien in een meer bevindelijke kerk verscheen bij uitgeverij De Banier Pieter mag mee naar de kerk.

GO

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE