Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Feest

  • Auteur: Willemijn de Weerd
  • Illustrator(s): Marieke ten Berge
  • Jaar van uitgave: 2012
  • Prijs: 10.00
  • Pagina\'s: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 9789033831874

Willemijn de Weerd schreef met Feest! voorleesverhaal over iemand verrassen een vriendelijk, vrolijk verhaal. Ze heeft er samen met violiste Marieke Booy, een vrolijk muzikaal optreden bij ontwikkeld. Een perfecte combinatie voor de onderbouw van de basisschool.

Sara en Ruben, de hoofdrolspelers uit drie eerdere themaboeken van De Weerd, willen hun overbuurvrouw verrassen. Tante Ko is namelijk jarig, maar ze is alleen en ze heeft geen cadeaus gehad. Dat kan natuurlijk niet! Dus trekken Sara en Ruben erop uit om cadeaus te verzamelen voor haar, zodat het een echt feest wordt.

Een huisdier is gezellig als je alleen bent, en bloemen horen ook bij een verjaardag. Maar is dat poesje dat ze van straat hebben gehaald wel echt een zwerfpoesje? En vindt die meneer het eigenlijk wel goed dat ze bloemen uit zijn tuin hebben geplukt?

Feest! is een warm, ontwapenend prentenboek over twee kinderen die hun oude overbuurvrouw blij willen maken. Dat dat niet helemaal op de juiste manier gaat is niet erg: Tante Ko straalt helemaal. ‘Jullie zijn dus de hele ochtend bezig geweest om mij te verrassen met een feest, wat zijn jullie toch schatten!’

De gezellige illustraties in warme kleuren van Marieke ten Berge maken het boek heel sfeervol. Een leuk detail uit een van de prenten is de Bijbeltekst die bij tante Ko aan de muur hangt: Blijf in mijn liefde uit Johannes 15:9. De snoepjes, ballonnen, cadeautjes en slingers rond de tekst geven het geheel een feestelijk uiterlijk.

Speciaal voor het boek heeft Marcel Zimmer het lied ‘Van harte gefeliciteerd’ geschreven. Achterin het boek staat de tekst, op de site van Willemijn de Weerd is het lied te beluisteren.

Op de site van de auteur is ook een lesbrief over het boek, een kleurplaat en een zelf-te-knutselen slinger te downloaden.

Voor educatieve doeleinden is het mogelijk om de illustraties van Feest! tegen een kleine vergoeding digitaal toegestuurd te krijgen, en als klap op de vuurpijl  is er bij het boek een ‘vrolijke, muzikale kindervoorstelling’ ontwikkeld. Meer informatie hierover is ook te vinden op de hierboven genoemde website.

Willemijn de Weerd schreef in deze serie ook ‘Winnaars’  Goedmaken (kerst) en Grote zus (komst baby).

Thirza (6 jaar): wat een lief boek!

GO

In de boekhandel niet meer verkrijgbaar, misschien nog wel bij de auteur, Willemijn De Weerd.