Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Fátima en Naomi

  • Auteur: Jannie Koetsier-Schokker
  • Illustrator(s): Adri Burghout
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Prijs: 10.95 (voor actuele prijs zie bestel online)
  • Pagina's: 116
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789087184049

Lieke gaat met haar vader mee om evangelisatiefolders  uit te delen in de buurt van het asielzoekerscentrum. Daar ontmoet ze Fátima en Naomi. Fátima is moslima, ze woont in het azielzoekerscentrum. Naomi’s vader komt in de gevangenis terecht. Het contact met Lieke en haar ouders is voor Fátima en Naomi erg belangrijk, ze leren daardoor de Heere Jezus kennen. Maar dat is voor Fátima gevaarlijk…..

Dit boek is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Inhoud

Het boek gaat over drie meisjes: Lieke, Fátima en Naomi. Het is niet duidelijk hoe oud de meisjes zijn. Lieke gaat met haar vader mee naar het asielzoekerscentrum om evangelisatiefolders uit te delen. Daar ontmoet Lieke Fátima. Lieke maakt ook kennis met Naomi, een meisje van wie de vader in de gevangenis zit. Door de ontmoeting van Lieke met Fátima krijgen Fátima en haar moeder interesse in het christelijk geloof. Dit is gevaarlijk voor hen omdat ze moslims zijn. Naomi heeft het er moeilijk mee dat haar vader in de gevangenis zit en schaamt zich ervoor op school. De twee verhalen ontwikkelen zich naast elkaar door het boek heen.

Vormgeving

De tekst van het boek is opgemaakt in een groot lettertype waardoor het makkelijk is te lezen. Af en toe staat er een paginagrote, realistische zwart-wittekening in.

Taalgebruik

Het boek is vlot geschreven en leest makkelijk. Opvallend is dat de Bijbelteksten in de Statenvertaling staan, zodat de teksten wat vervreemdend en afstandelijk werken.

Doelgroep

Het leesniveau is eind groep 4. Dit boek is geschreven voor kinderen vanaf zeven jaar. Het verhaal is ook geschikt voor oudere kinderen. De gebeurtenissen zijn best heftig voor jonge kinderen.

Extra

Soms is het boek lastig te volgen omdat het van het ene verhaal naar het andere verhaal springt. Het verhaal is daardoor wel extra spannend. Je leest door omdat je wilt weten hoe het met de hoofdpersonen afloopt. Het boek is extra bijzonder omdat het verhaal gebaseerd is op echte gebeurtenissen.

Oordeel
+
Een bijzonder waargebeurd verhaal

+ Spannend om te lezen

– Bijbelteksten in oude vertaling

MV

Bestel online