Ervandoor!

Vorig jaar waren twee meisjes – Sam en Femke uit Bergen op Zoom – plotseling verdwenen. Weg. Niemand wist waar ze waren. Hun mobieltjes hadden ze even aan een vriendin gegeven. Dit eigentijdse gegeven heeft Hans Mijnders gebruikt als basis voor ‘Ervandoor’.

Fieke en Kim gaan met hun klas op werkweek naar Limburg. Ze hebben er zin in. Hun vrienden Herman en Luca zien er ook naar uit om een paar dagen nog intensiever met hen om te gaan en dicht bij hen in de buurt te zijn.

Maar de meiden hebben een dubbele agenda. Tijdens een excursie in Maastricht geven ze hun mobieltjes in bewaring en gaan ‘verder met hun opdracht’. En ze vertrekken met de trein naar Antwerpen.

‘Kim en ik waren de bemoeizucht van onze ouders helemaal zat. Daarom bedachten we dat we weg konden lopen. (…) We vonden het spannend om naar het buitenland te gaan. En Maastricht ligt vlak bij de grens’.

In Antwerpen gaan ze naar een hostel en gaan ‘s avonds de stad in. Daar ontdekken de vriendinnen dat ‘de wereld’ niet zo aardig voor hen is en er meer is dan waar zij in hun naïviteit aan zouden kunnen denken…

Gelukkig hebben ze vrienden…

Hoe het zou zijn om zelf eens weg te lopen? Er zullen vast genoeg tieners zijn die dit zouden willen weten en vaak genoeg zijn er tieners die dit daadwerkelijk doen. De meest veilige manier om te weten hoe het is is ‘Ervandoor‘ lezen. Gewoon vanuit je eigen stoel, je bed of bank thuis!

‘We zijn echt superstom geweest’.

AP

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Ervandoor!

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

135
135

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

9.95
9.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.