Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Een zomer in Parijs

in de stad van de liefde kan elke wens uitkomen...

  • Auteur: Denise Grover Swank
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 19,99
  • Pagina's: 383
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026622304

Wat kan er veel veranderen in één zomer! 16-jarige Sophie en haar oudere broer Eric worden door hun vader gesommeerd om de hele zomervakantie in Parijs door te brengen, in het nieuwe gezin van hun vader en de vrouw waarmee hij gaat trouwen. Het wordt een zomer waarin erg veel gebeurd in vriendschappen, de band met haar vader, haar stiefmoeder. Het dieptepunt is dat stiefzusje Camilla  een hekel aan haar heeft. Sowieso. Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes, zoals haar vriendschap met Mathieu.

Als je altijd een hechte band met je vader hebt gehad, is het een schok als hij zomaar uit je leven verdwijnt. Daarom is Sophie al een jaar boos op haar vader, die zonder iets te zeggen is vertrokken. En ze is nog steeds boos als ze uit de VS in Parijs aankomt…

Haar stiefmoeder vindt ze eigenlijk heel lief. Maar het moeilijkst is haar relatie met Camilla, haar stiefzus. Ook Camilla zit niet te wachten op een zusje, ze is openlijk vijandig tegen Sophie. Toch moeten ze de vakantie doorbrengen met Camilla en haar vrienden. Dit gegeven bepaalt een groot deel van het verhaal. De manier waarop ze als ‘vrienden’ met elkaar omgaan, het ‘subtiele’ pesten, het dominante gedrag van Camilla. En natuurlijk de Franse taal (die ze niet/nauwelijks spreken. Er wordt veel gehuild door Sophie.

Sophie móet eigenlijk oefenen op de piano in verband met haar vervolgopleiding, maar er is geen piano in het huis. Mathieu, een van de vrienden van Camilla, ontdekt dat ze piano moet spelen en hij biedt aan dat ze dat bij hem thuis mag doen. Camilla en de anderen mogen het niet weten… Sophie en Mathieu worden verliefd op elkaar. Intussen worden de relaties tussen de vrienden in de groep steeds ingewikkelder en gedraagt Dane, de vriend van Eric, zich steeds irritanter.

Als Sophie auditie voor de Parijse conservatorium mag doen, moet ze toestemming van haar vader hebben. En dan gebeurt er iets onverwachts…

Sophie verlaat Parijs. Ze weet niet of ze het toelatingsexamen gehaald heeft. Ze verlaat Mathieu. Zal ze ooit weer zo’n kans krijgen? Zullen Sophie en Mathieu elkaar ooit weerzien? Of is hun vriendschap voorbij?

Een boek waarin niet alleen de jongeren, maar ook de ouders veranderen. Sophie en haar broer worden volwassen, ze gaan het gedrag van hun ouders begrijpen en leren hun eigen keuzes te maken.

Een romantische Young Adult – met veel problemen en fricties tussen familie en vrienden – met Parijs als schilderij-lijst, als couleur-locale, waarin je de Franse sfeer en het Parijse leven opsnuift en voelt in de straten, de Notre Dame, musea, Eiffeltoren, ondergrondse, waarin je cappuccino en croissantjes bestelt en op terrasjes zit.

Als je vakantie voorbij is, kun je die nog even verlengen met ‘Een zomer in Parijs’.

AP

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE