Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Een eiland in de regen

  • Auteur: Morgane de Cadier
  • Illustrator(s): Florian Pigé
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 14.50
  • Pagina's: 40
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren
  • ISBN: 9789089672261

Dit grote, rechthoekige prentenboek is geschreven door Morgane de Cadier en gaat op een speelse manier over het omgaan met gevoelens en emoties, maar gaat over over anders zijn en vooroordelen.

Het verhaalt neemt de kinderen mee naar een eiland, niet ver hier vandaan, waar keurig opgevoede katten wonen. Het is er somber en nat, want het regent iedere dag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. De katten kunnen nooit zonder paraplu naar buiten en lopen netjes om de plassen heen, zodat ze zo min mogelijk natte pootjes krijgen. Vanaf het eiland zien de keurige katten een eiland in de verte, waar de zon áltijd lijkt te schijnen. Stiekem zijn ze best een beetje nieuwsgierig naar dat zonnige eiland. Op een dag krijgen ze bezoek van een vrolijke kat, die vanaf het zonnige eiland naar hen toe is gezwommen. De vrolijke kat is heel anders dan zij zijn: hij springt in de plassen, durft zonder paraplu in de regen te lopen en het lijkt hem niet uit te maken dat zijn haren en pootjes vies en nat worden. De keurige katten vinden hem maar een rare kat.. Maar als de vrolijke kat weer vertrekt naar zijn eigen eiland, missen de keurige katten hem toch wel. Zou hij dan toch niet zo heel raar zijn?

Het verschil tussen de keurige katten in hun nette pakken en de vrolijke kat die het niet erg vindt om vies te worden, is flink uitvergroot. Leuk gedaan, want daardoor zien kinderen het contrast tussen beiden goed.

Een mooi prentenboek met grote illustraties, sober van kleur bij het eiland waar het altijd regent en wat fellere kleuren als de illustratie hoort bij het zonnige, vrolijke eiland. Het boek laat zich goed voorlezen, zeker voor de grotere kinderen. Vanaf ca. 5 jaar zien de kinderen vooral het contrast tussen beide werelden en valt er goed door te praten over wat de keurige katten voelen, wat de vrolijke kat denkt, hoe je met elkaar om kan gaan en over angst voor het onbekende.

AO

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE