Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Dubbeldate

Een verboden vakantie - een onverwachte ontmoeting - grote gevolgen

  • Auteur: Thea Zoeteman
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 14.90
  • Pagina\'s: 248
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033128424

Dubbeldate is het verhaal van Margaret. Haar nichtje Hanneke, die ook op haar lijkt, is tegelijk haar beste vriendin. Elke vakantie logeren ze bij elkaar. Maar Margaret mag niet komen logeren omdat haar cijfers tegenvallen. Onterecht. Het lukt Margaret niet haar vader te overtuigen dat het geen onwil is, maar onmacht. Ze kan gewoon niet beter leren. Wat nu?

Margaret is geen doetje en ze besluit toch te gaan. Ze stapt op de trein naar Hanneke. En terwijl ze de trein letterlijk binnenvalt, ontmoet ze Frank, een soldaat in opleiding, die haar meteen heel erg leuk vindt en zijn 06-nummer geeft. Margaret weet nog niet of ze er iets mee wil doen, maar Hanneke die hem ook ziet, snapt niet waarom ze dat niet wil. Zij wil dat wel!  Zonder dat Margaret het weet, schrijft Hanneke het telefoonnummer over.

De vriendinnen/nichtjes hebben het ondertussen erg gezellig met de logeerpartij en Margaret geniet in het warme gezin van Hanneke. Helaas blijft de sfeer thuis ijzig omdat vader en moeder volhouden in het ‘cijfer-verhaal’. Margaret ontdekt dat ze veel andere kwaliteiten heeft, praktisch inzicht, creatieve gaven in koken en met bloemen, maar dat verandert de houding van haar vader niet. Zelfs niet als haar moeder 6 weken niets kan doen en dankzij Margarets hulp het huishouden draaiende houdt.

Dan ontdekt Margaret dat er een vreemd misverstand is met Frank, die plotseling op komt dagen. Wie heeft deze afspraak gemaakt? Frank heeft een dubbeldate. Ze vinden het beiden leuk om elkaar te zien, maar hoe kan dit? Hanneke?

De auteur laat ‘vader’ (bijna) tot het einde ‘ijzig’ blijven, totdat blijkt dat er meer met hem aan de hand is. Gelukkig vindt Margaret het begrip -waar ze zolang naar verlangde – bij Frank. Ze stappen opnieuw in de trein…

Een heerlijk meisjesverhaal over vriendinnen, familie, ambities en verwachtingen, school, onbegrip, verliefdheid. 13+

AP

 

 

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE