De vuurbakens van Griekenland

Ga mee in de wereld van Leon, inwoner van Kenchre in Griekenland. Het verhaal speelt zich af in de eerste eeuw na Christus. Leon komt uit een arm gezin met een lieve moeder en een strenge vader. Als zijn oom hem tot een zoon aanneemt, verandert er veel in het leven van Leon. Weet hij zich staande te houden in Korinthe en neemt hij ook de nieuwe godsdienst van zijn tweelingbroer aan?

Vormgeving en illustraties
De cover bevat een afbeelding van Leon bij een Griekse tempel. In het boek staan geen afbeeldingen.

Taalgebruik
Dit boek verscheen voor het eerst in 1972. Daardoor kom je hier en daar een ouderwetse zinsconstructie of andere woordkeus tegen. Bijvoorbeeld: Leon en zijn vriend zeggen tegen elkaar dat ze elkaar weer ‘treffen’. Het taalgebruik zal geen obstakel vormen voor de lezer.

Christelijke karakter
Aan het begin van het boek dient Leon de Griekse goden, later komt hij in aanraking met het christendom. In eerste instantie moet hij daar niets van hebben, maar zodra hij er meer over hoort, wekt het bij hem een verlangen op om ook die God te dienen. Uiteindelijk zet hij zijn talenten in voor God en dat is een leerzame les.

Doelgroep
Het boek is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Het verhaal is spannend en verrassend geschreven. Je beleeft het verhaal vanuit Leon (hij-vorm). Door de verrassende plotwisselingen is het verhaal pakkend tot het einde.

Bijzonderheden
Eerste deel in de serie Leons avonturen. Volgende delen zijn:
Een avontuurlijke reis 1: Speurtocht naar Acastus (2)
Een avontuurlijke reis 2: In dienst van de keizer (3)

Leesbeleving en leesplezier
Kortom, een absolute aanrader voor kinderen die meer willen weten over de Griekse cultuur en de begintijd van het christendom. En voor wie na het lezen van dit boek nog meer avonturen van Leon wil beleven, zijn er nog meer delen!

MvG

 

 

 

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/vuurbakens-van-griekenland:9789059075023

Boekgegevens

Titel:

De vuurbakens van Griekenland

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

156
156

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 9,95
€ 9,95

Deel deze recensie