Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

De vrouw die zeven koeien waard was

spiegelverhalen uit Afrika met een lach en een traan

  • Auteur: Leonie Dieleman
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 11.95
  • Pagina\'s: 128
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789402906240

Leonie Dieleman werkte als jongerenwerker in het Afrikaanse Mozambique. In dit boek geeft ze ons een inkijkje in de Afrikaanse cultuur.

En wat voor een kijkje. Als Europeaan moet je je in Afrika staande houden in een cultuur waarin heel veel dingen op een totaal andere manier benaderd worden. Als je een nieuw paspoort nodig hebt, moet je wel iets meenemen om het voor elkaar te krijgen. Zo niet, dan kun je tijden wachten. Net zolang tot je toch iets meeneemt, of tot de ambtenaar toegeeft.

In dit boekje lees je je een cultuurshock. Omdat Afrika een verhalencultuur is, gebruikte Leonie dit voor haar lessen op school, voor haar toespraken in een kerk en voor haar omgang met de mensen waarmee ze leefde en werkte.

Leef en lees mee met waargebeurde verhalen rond werk, cultuur, huwelijk, kerk & school, corruptie, bedrog. Sommige verhalen hebben een hoog Anansi-gehalte: wie niet sterk is, moet slim zijn. Zoals bijvoorbeeld het verhaal over de olifant.

Prettig leesbare, korte verhalen in een handzame paperback, met een lach en een traan, soms grappig, soms verdrietig. soms wrang, soms wijs. Zoals het verhaal uit de inleiding over de blanke man die een put in het dorp liet graven, waar de vrouwen toch geen gebruik van wilden maken. Waarom niet? Lees dit leuke boekje met meer dan 20 spiegelverhalen uit Mozambique.

En, voor wie contact heeft met nieuwe Nederlanders uit Afrika. Lees dit boekje, dan leer je ook begrijpen welke cultuurshock Afrikanan in Nederland meemaken, als ze aan onze manier van leven & doen moeten wennen.

AP

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE