Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

De – verboden voor ouders – encyclopedie van alle landen

  • Auteur: M. Dubois - Lonely Planet
  • Jaar van uitgave: 2012
  • Prijs: 19.99
  • Pagina\'s: 207
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Terra Lannoo
  • ISBN: 9789020988321

Deze – verboden voor ouders – encyclopedie van alle landen is ONMISBAAR in de basisschool. Een encyclopedie met écht ALLE landen van de wereld en veel leuke weetjes.

Bijvoorbeeld bij Nederland: ‘Langste…De Nederlanders zij het langste volk ter wereld. Wanneer een gemiddelde Nederlander de Democratisch Republiek Congo bezoekt, torent hij 44 cm uit boven de Mbuti die daar wonen’. Of bij Colombia: Pas op! Colombia is een van de landen waar de meeste mensen worden ontvoerd. Of bij Monaco:  Dat is gek! Het duurt slecht 56 minuten om dit hele land door te lopen. Monaco heeft meer politie voor elk burger dan enig ander land. De vlag van Monaco is dezelfde als die van Indonesië.

Bij elk land zie je een kaartje waar het land ligt, welke buurlanden…. Wat de officiële taal is, hoeveel mensen er wonen en hoe groot het land is. Op elke bladzijde/land zie je hoe je ‘hallo’ zegt in dat land. Bijvoorbeeld: Bonjour in Frankrijk, er staat dan tussen haakjes ‘bon zjoer’ bij, want zo spreek je het uit.

Je leest waar het land bekend van is, wat een bekend gebouw (bijvoorbeeld Eiffeltoren), persoon, evenement (Tour de France) is. Welke bijzonderheden er bij het land horen. Bijvoorbeeld: In Frankrijk mag je de kaas ‘Epoisses de Bourgogne’ niet bij je dragen in een bus of trein omdat die kaas vreselijk stinkt. (dat ze het dan lusten….!)

Wat een heerlijk boek. Echt van alle landen zijn leuke weetjes bij elkaar gebracht. Overal staan leuke foto’s of tekeningetjes bij. Als je dit boek gelezen/bekeken hebt,  weet je alles van alle landen in de wereld.

Dit boek moet gewoon in elke schoolbibliotheek van de basisschool aanwezig zijn.

Een variant op dit boek is ‘Verboden voor ouders – Onze spectaculaire planeet’. Opnieuw een boek met deze keer: de diepste, heetste, snelste, gevaarlijkste, stinkendste, slijmerigste, vreemdste, spannendste dingen op onze planeet. Bijvoorbeeld ‘Welk land heeft de minste inwoners ter wereld’, hoe groot is de grootste edelsteen die ooit gevonden werd’, ‘wat is de kleur van het zweet van een nijlpaard’, ‘hoe lang is de grootste slang ter wereld’.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE