Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

De talentendag

  • Auteur: Corien Oranje
  • Illustrator(s): Wendelien van de Erve
  • Serie: Superfriezen
  • Jaar van uitgave: 2008
  • Prijs: 7.50
  • Pagina's: 104
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 978 90 8543 108 4

Het derde deel alweer uit de Serie Superfriezen. Voetbalclub SC Heerenveen houdt een talentendag. Daar willen Matteo en zijn vrienden aan meedoen! Opnieuw een vrolijk voetbalboek over Matteo met zijn Friese moeder en Italiaanse vader. Voor iedereen die van voetbal en van vrolijke boeken houdt.

De ouders en zus van Matteo zijn er ondertussen aan gewend dat Matteo op voetbal zit. Al moeten ze hem nog steeds herinneren zijn voetbalspullen in de was te doen….

Matteo moet een spreekbeurt houden, maar heeft daar eigenlijk geen tijd voor, want hij heeft een geweldig idee bedacht met zijn vrienden. Ze maken een filmpje voor YouTube van hun voetbalspel en sturen dat op naar beroemde clubs. Misschien worden ze wel gescout! Je weet maar nooit. Matteo vraagt een voorbijganger een filmpje van hun voetballen te maken en dat blijkt voetballer Geert-Arend Roorda te zijn. Dat is super!

Matteo krijgt het voor elkaar dat hij Geert-Arend mag interviewen voor zijn spreekbeurt. Maar die dag komt al aardig dichterbij en Matteo heeft nog steeds niks gedaan. Hij hoort wel dat er een talentendag is bij SC Heerenveen. Daar móet hij aan meedoen. Maar, wat een ramp, hij is te laat met aanmelden.

Hoe moet dat nu? Matteo is woest dat hij te laat is. Nu blijken zijn zusjes de reddende engels te zijn. Ze zijn toch niet zo erg als hij dacht. Ze hebben al een kaart voor de talentendag voor hem aangevraagd en zij waren wel op tijd. Wat een opluchting.

Zijn vriendjes zijn eerst wel boos. Zij waren ook te laat met opgeven. Hoe kan Matteo er dan wel heen???

De grote dag breekt aan en Matteo loopt de benen uit zijn lijf. Hij geniet enorm en mag zelfs met Geert-Arend Roorda op de foto. En dan is het alweer de dag van de spreekbeurt. Matteo heeft nog steeds niets voorbereid. Hoe moet dat aflopen….

Je ziet het al. Alweer een vrolijk, flitsend boek over jongens én meisjes die allemaal voetbalgek zijn en wat vaders & moeders en zussen eromheen die je soms het leven zuur maken en je een andere keer juist weer helpen. En je ziet het bij Matteo: soms komen dromen uit.

Gauw lezen dit boek!!

AP

Dit boek is alleen nog als e-boek verkrijgbaar: BESTEL ONLINE