Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

De superslimme dommedievenval

Detectivebureau Iris en Ko; case 014

  • Auteur: Bert Wiersema
  • Illustrator(s): Wendelien van de Erve
  • Serie: Detectivebureau Iris en Ko
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 8.95
  • Pagina's: 88
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085433132

De cache die we nu gaan zoeken heet ‘Wanhopig op zoek’. Dat klinkt op een of andere manier…eng. (…) Koos knikt. ‘Dat zal het zijn’, zegt hij. Maar in zijn hart voelt het anders. Zijn detectivevoorgevoel vertelt hem dat er weleens iets meer aan de hand kan zijn. Ook in het 14e deel over Iris en Koos en hun detectivebureau ontdekken zij iets, waar ze meer van willen weten. Wat is er aan de hand?

Ben jij een jongen/meisje van 9+, groep 5 of 6, en hou je van avonturen en spannende verhalen, dan ben je vast fan van deze serie. Koos, is een slimme jongen die op de beroemde detective Sherlock Holmes wil lijken en graag moeilijke zaken wil uitzoeken. Hij doet dat samen met zijn buurmeisje, de stoere sportieve Iris, die nergens bang voor is.

Iris is natuurlijk gewoon zijn buurmeisje, maar is hij ook verliefd op haar? Ze hebben wel elkaars schoolfoto gedeeld… Koos moet niks hebben van liefde en verliefdheid: Iris is gewoon zijn ‘zakenpartner’ en verder niks.

Iris heeft altijd leuke ideeën. Ze wil Koos leren hoe je moet geo-cachen en daarom starten ze met de groene caches, die zijn het makkelijkst.  Hun hond Kaper gaat ook mee, misschien kan hij helpen als speurhond.  En dan begint er ineens weer een avontuur. ‘Wanhopig op zoek’ zien ze op een cache staan. En op de volgende ‘Alstublieft, schiet mij te hulp’. Koos en Iris besluiten Koos’ vader, die politieman is, erbij te halen. Wat zullen ze nu weer ontdekken?

Tja, dat wil je natuurlijk weten, logisch! Dus, gauw lezen dit boek. Een klein dingetje verklap ik nog: het heeft alles met geo-cachen te maken, met ‘domme dieven’ zoals de titel al verklapt en ook een beetje met verliefdheid. Maar…Koos blijft volhouden dat hij een detective-bureau is een GEEN huwelijksbureau. Wat heeft dit allemaal met CASE 014 te maken?

Veel leesplezier met dit 14e deel! En, lees ook de recensie van dit boek van De klas van juf Linda.

AP

 

Koop dit boek bij uw plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE