De stoerste opa van de wereld

De stoerste opa van de wereld is het vijfde boek over de opa van Tijs en Jasmijn. Na de leukste -, de sterkste, de slimste – en de rijkste opa (die de EWP 2010 won), verschijnt najaar 2010 ‘De stoerste opa’. Bram Kasse heeft nog inspiratie genoeg voor opa en opa is erg populair bij zijn lees-kleinkinderen.

Tijs en Jasmijn prikken in opa’s dikke buik en noemen hem ‘Opa Springkussen’. Wat is er aan de hand? Opa moet van mama naar de dokter. En de dokter vindt dat opa niet mag snoepen en meer moet bewegen. Oei! Daar heeft opa helemaal geen zin in. Hij beweegt al best veel. Als hij met een lepeltje in de thee roert, heeft hij alweer genoeg bewogen voor vandaag!

Opa gaat naar de sportschool. Net als de opa van Rogier. Rogiers opa kan alles natuurlijk veel sneller en beter. Maar dat mag de pret niet drukken. Toch gaat opa meedoen. Hij gaat roeien met de opa van Rogier. Wat sportief van hem en wat stoer! Maar opa mag niet stiekem pannenkoeken met spek van de buurvrouw eten. Veels te vet. En het snoep in het huis van opa is helemaal niet voor opa, maar voor Tijs en Jasmijn. Dat scheelt alweer.

En tussen de bedrijven door zijn Tijs en Jasmijn druk aan het plannetjes maken voor als de nieuwe school geopend wordt. Wie opent de Oranje-Nassau school? Een oma? Of ….

Opnieuw een echt opa-boek over opa bij de dokter en de sportschool. Stoer!

AP

 

Koop dit boek in de plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

De stoerste opa van de wereld

Jaar van uitgave:

2010
2010

Aantal pagina’s:

105
105

Uitgeverij:

Den Hertog
Den Hertog

Prijs:

7.50
7.50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.