Boekdetails

Kinderen & geloven

De steen is weg

met tekst op rijm van Corien Oranje

  • Auteur: Corien Oranje
  • Illustrator(s): Marijke ten Cate
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 7.95
  • Pagina's: 22
  • Uitvoering: Hardkarton
  • Uitgeverij: Royal Jongbloed
  • ISBN: 9789089121011

Na ‘Ik ga op reis’ en ‘Dit is mijn jas‘, deze keer ‘De steen is weg‘: een hardkartonnen bijbels prentenboekje met afgeronde hoeken om voor te lezen aan peuters en kleuters. Net als in de vorige twee delen is de tekst op goedlopend rijm. Corien Oranje is in staat het ‘zware verhaal’ van Goede Vrijdag & Pasen in gewoon, aansprekend taalgebruik te vatten. ‘Er komt een groep soldaten aan. Ze hebben woeste baarden. Ze dragen fakkels in hun hand, en stokken, touw en zwaarden. Kijk, Judas loopt voorop, en hij groet Jezus met een kus. ‘Dag meester’, zegt hij. ‘Vriend’, zegt Jezus. ‘Jij verraadt me dus’.

Marijke ten Cate maakte de invoelende, sfeervolle illustraties, die de ernst en de sfeer van het verhaal vatten. Ook het kleurgebruik draagt daaraan bij. Op elke linkerbladzijde is een paginavullende illustratie gemaakt die  de rijmtekst op de bladzijde ernaast ‘vertelt’. Op de rechterbladzijde (met tekst) is telkens een kleine aanvullende illustratie opgenomen.

Gelukkig is de illustratie van het kruis niet ingezoomd, maar wat verder weg weergegeven. Dat is voor de doelgroep -peuters en kleuters – wel erg belangrijk. De gevoelige, doordenkende kinderen zullen anders bij de kruisiging blijven ‘steken’ en niet meer toekomen aan de blijdschap van Pasen.

Het verhaal gaat verder ‘De aarde beeft. Het is voorbij’ en kan uiteindelijk blij eindigen met ‘Hij is hier niet. Het graf is leeg. Hij is niet dood. Hij leeft!. Zeg Jezus’ vrienden dat ze vast naar Galilea gaan. Daar zullen ze hem zien. Hoera! De Heer is opgestaan!’

Dit prentenboek is bij uitstek geschikt om het Paasverhaal aan peuters en kleuters voor te lezen, door de vorm – het hardkartonnen prentenboek – door de aansprekende rijmtekst en door de prachtige illustraties.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE