Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

De Sionsbende en de vazendief

  • Auteur: Rien van den Berg, Albert van den Berg
  • Illustrator(s): Lucas Reinds
  • Serie: De Sionsbende
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 12.95
  • Pagina's: 144
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Vuurbaak
  • ISBN: 9789055605491

Wolf is met zijn ouders verhuisd naar het oude klooster Sion. Wanneer zijn vrienden Emma, Kris en Roos een week komen logeren, wordt de omgeving opgeschrikt door de diefstal van een waardevolle Chinese vaas. De vrienden vermoeden dat de dief nog een keer zal toeslaan.

Inhoud:

Wolf is verhuisd naar een oud klooster. Zijn vrienden Roos, Emma en Kris komen een weekje bij hem logeren. Als blijkt dat er een oude vaas uit de Ming-dynastie is gestolen uit een kerkje in de buurt willen de vrienden hier meer van weten. En al gauw denken ze te weten wie het gedaan heeft. De signalementen van de dief lijken sprekend op een vriend van hun vader, die altijd heel vriendelijk doet. Maar ondertussen…., denken de vrienden. Ze bedenken allerlei plannen om erachter te komen hoe het nu echt zit. Wie heeft de vaas gestolen en wordt de tweede vaas, die nog in de kerk staat, ook gestolen?

Een leuke spannende kinder-detective over een echt klooster. Ga maar ’s kijken in Nieuw-Sion in de buurt van Deventer. Het einde van het verhaal belooft een vervolg. Er komt namelijk een volgende vakantie in het klooster aan voor ‘De Sionsbende’.

Taalgebruik:

Het is een spannend verhaal, qua sfeer doet het denken aan de boeken van Piet Prins. Misschien heeft de schrijver – ‘Papa Wolf?’ – die boeken vroeger veel gelezen. ‘Ze hadden vakantie, de vier vrienden’.

Uiterlijk/lay-out:

Donkerrood omslag met een Chinese vaas op de voorkant. Zouden kinderen dit een aantrekkelijk omslag vinden? Een stevig gebonden boek, met wat ‘gelige bladzijden’.

Doelgroep/oordeel:

Leuke detective, spannend ook, die veel kinderen 9+, groep 6-8 erg leuk zullen vinden. Hopelijk weerhoudt het serieuze omslag hen niet aan dit boek te beginnen. Al is de titel spannend dus dat komt vast goed. En nu maar afwachten of vader&zoon van den Berg nog meer spannende verhalen bedenken die in het klooster kunnen spelen. De entourage is sowieso erg aantrekkelijk.

Dit lijkt me een leuk boek om mee te laten doen met de EigenWijsPrijs 2020. Wie weet!

AP

Wil je nu alvast meer weten over de mensen achter dit boek. Lees dan dit leuke interview van de Deventer Post: interview.

Albert en Rien van den Berg wonen op Nieuw Sion. ,,Het is hier heel rustig. En 's nachts écht donker. Je slaapt hier heerlijk!" (foto: Auke Pluim)

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE