Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

De raadselachtige kluis in het oude jachthuis

  • Auteur: Bert Wiersema
  • Illustrator(s): Wendelien van de Erve
  • Serie: Detectivebureau Iris en Ko
  • Jaar van uitgave: 2013
  • Prijs: 7.95
  • Pagina's: 90
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085432357

Koos en Iris gaan in Case 010 van de detectiveserie logeren bij oom Karel in natuurpark De Hoge Veluwe. Koos is voortdurend gespitst op alles wat anders dan normaal is, en ontdekt meteen de eerste avond al dat de fietser die hij ‘s avonds waarneemt er ‘eigenlijk niet hoort te zijn’. Opnieuw een echte kinderdetective met Koos en Iris.

Voor kinderen uit de middenbouw van de basisschool die houden van spannende en avontuurlijke boeken is dit een ideale serie. Als je met Koos te maken krijgt, weet je dat er waarschijnlijk wel weer iets spannends gaat gebeuren.

En zo ook in dit boekje. Koos en Iris krijgen een rondleiding bij oom Karel en weten daardoor dat er alleen overdag fietsers op de bekende witte fietsen rondrijden over het park. Dusss, als Koos ‘s avonds iemand in het donker ziet fietsen, weet hij meteen dat dit niet klopt.

Koos wil zó graag beroemd worden met zijn ‘detectivebureau’ dat hij overal laat weten dat hij met Iris Detectivebureau Iris en Ko heeft.

Als blijkt dat er ‘s avonds iemand in het oude jachthuis komt, weet Koos meteen een methode om te checken of er echt iemand geweest is. Als er daarna nader onderzoek gedaan wordt, herinnert Koos zich de beroemde methodes van Sherlock Holmes, op wie hij zo graag wil lijken.

Hoe doet Koos dat toch?

Dat wil je lezen met dit spannende verhaal. Leuk is dat Bert Wiersema veel gevoel heeft voor wat kinderen aanspreekt. Koos is altijd heel slim bij zijn speurwerk, en vraagt zich in het museum hardop af wat er over schilderijen valt na te denken ‘-) Koos wil vooral beroemd worden omdat hij voor een Jaguar spaart. En de journalist van de krant uit Koos’ woonplaats doet een leuk voorstel zodat Koos en Iris echt op de voorpagina komen. Zou het detectivebureau van Koos en Iris eindelijk echt BEROEMD en BEKEND worden?

Daarvoor moet je toch echt wachten op CASE 011 uit de serie Detectivebureau Iris en Ko. Dat duurt vast niet zo lang…

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE