De Overwinnaar

Dit boek speelt in de tijd dat Jezus als mens op aarde was. De hoofdpersoon is een twaalfjarige jongen uit Tyrus. Zijn zus krijgt in het gezin alle aandacht omdat ze ziek is. In het boek wordt de genezing van zijn zus beschreven door een wonder van Jezus, in de Bijbel beschreven als de ontmoeting van Jezus met een Syro-Fenicische vrouw (Marcus 7: 24-30), in dit boek de moeder van de jongen.

Vormgeving en illustraties
Het boek heeft een harde kaft met een full-color afbeelding in pastelkleuren van een man en een jongen die vis eten aan de oever van een meer. Aan de kleding is te zien dat het verhaal zich afspeelt in het Midden-Oosten in de tijd van Jezus.

Taalgebruik
Het verhaal is beeldend geschreven, met mooi taalgebruik. De openingszin is bijvoorbeeld: Het is moeilijk te zeggen wanneer dit verhaal precies begon, want net als de bloemen worden we geboren met een verlangen om naar het licht te groeien.

Christelijke karakter
Het verhaal is geschreven vanuit het oogpunt van een Syro-Fenicische familie. De beschrijvingen van de landstreek en de verschillende culturele groepen zijn goed uitgewerkt en overtuigend. Dit maakt het verhaal geloofwaardig en interessant. De hoofdpersoon ontmoet Jezus en gaat in Hem geloven.

Doelgroep
Dit boek is geschikt voor jongens en meisjes vanaf ca. elf jaar. Het is een mooi, poëtisch geschreven boek, met spannende gebeurtenissen.

Bijzonderheden
Jammer genoeg staat in het boek geen plattegrond met daarop de verschillende landstreken die genoemd worden, dat maakt het soms lastig gebeurtenissen te plaatsen.

Leesbeleving en leesplezier
Een mooi boek, met een originele insteek. Vanuit het oogpunt van een heidenjongen leer je kijken naar wie Jezus is, als Hij op aarde rondloopt. De deskundige uitleg van de culturele situatie en het schilderachtige taalgebruik maken het een fijn boek om te lezen.

MvV

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/de-overwinnaar:9789059075238

Boekgegevens

Titel:

De Overwinnaar

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

203
203

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 9,95
€ 9,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.