Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

De ontdekking van de onbegrijpelijke kasteelcode

Detectivebureau Iris en Ko; case 015

  • Auteur: Bert Wiersema
  • Illustrator(s): Wendelien van de Erve
  • Serie: Detectivebureau Iris en Ko
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 8.95
  • Pagina's: 96
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085433231

In dit deel lees je dat Koos de detectiveserie Iris en Ko zelf schrijft. Hij zoekt een titel voor deel 14 van de serie over de gemene geocachecriminelen die hij behoorlijk dom vond. En omdat hij het raadsel in het 14e deel opgelost heeft, krijgt hij nu een opdracht van de baron. Ondertussen ontdekt Iris dat Kaper bijzonder slim is en direct stil is als je sssst zegt. Dat kan nog van pas komen….

Iris en Koos mogen in het kasteel van de baron logeren, met hun vaders, om een geheimzinnige code te ontmaskeren. De code staat op een tegel in de hal met de cijfers 16 72 5 en 50. Heeft het te maken met het jaartal van het rampjaar 1672?

En zo gaat het beroemde tweetal een nachtje logeren in het kasteel. De vader van Koos snurkt en de baron snurkt nog harder. Maar speurhond Kaper hoort iets en maakt zijn baasjes wakker. Wat is er aan de hand? En is dat weg naar de oplossing van de code?

Iris en Koos hebben onderling rivaliteit. Koos vindt dat hij als slimste van de twee moeilijke dingen moet ontdekken en is jaloers als Iris iets ontdekt. Maar dan bedenkt Koos toch iets slims? De oplossing?

Of Koos en Iris ook deze keer de oplossing kunnen vinden. Dat zou leuk zijn, maar…lukt het ze ook deze keer?

Iris en Ko is een leuke leesserie voor alle jongens- & meisjes-speurders van 9 jaar en ouder, die later ook detective, politie of rechercheur willen worden of misschien toch heel iets anders. Houdt Bert Wiersema  op bij dit 15e deel of schrijft hij gewoon door? Ja hoor, begin maar direct te sparen voor het 16e deel, getiteld ‘Het verhaal van de vreselijke vissenvergiftiging‘, waarin Koos zijn onschuld moet bewijzen. Wat heeft Koos gedaan? Dat wil je weten…

AP

Stijn (8 jr.) las dit boek in een ruk uit. ‘Super leuk en spannend. Je wilt weten wat er gebeurt’. En is nu fan van de Iris & Co detective-serie. Gelukkig zijn er nog veel andere delen om te lezen. Stijn kan nog even doorlezen…

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE