Boekdetails

Kinderen & geloven

De (onofficiele) Bijbel voor minecrafters

Het Oude en Nieuwe Testament

  • Auteur: Garret Romines
    Auteur: Christopher Miko
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 14.99
  • Pagina's: 282
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Plateau
  • ISBN: 9789058041081

Uitgeverij Plateau wil met haar uitgaves voor christenen midden in de wereld van staan en aansluiten bij de actualiteit. Het is dan ook geen wonder dat juist deze uitgever de zogeheten ‘Onofficiële bijbel voor minecrafters’ uitgeeft. Veel kinderen van ongeveer 8-14 jaar zijn dagelijks actief met het bouwen van blokjes in de virtuele wereld van Minecraft. Het is een soort Lego op het web.  En daarom zal de  Minecraft-bijbel goed aansluiten bij deze doelgroep.

In Minecraft is ongeveer alles mogelijk, eindeloos. Je kunt je eigen ‘werelden’ formeren. Je bent een ontdekkingsreiziger in je eigen wereld en je moet alles zelf uitzoeken, het is creatief, technisch, oplossingsgericht, sociaal en levert je mooie eindresultaten.

Met deze Minecraft-Bijbel kunnen minecrafters zien wat mogelijk is met de bouwwerken zoals je die in deze Bijbel kunt vinden. Het geeft kinderen en jongeren inspiratie en motivatie om ook zelf Bijbelse bouwwerken te bouwen naar eigen inzicht in hun eigen Minecraft-wereld. Het is verbazingwekkend dat je ook op deze manier met Bijbelse verhalen aan de slag kunt gaan en met behulp van je favoriete spel, Minecraft, hiermee bezig te zijn.

Deze Minecraft-Bijbel omvat 30 bekende Bijbelse verhalen. Het is een kloeke vierkante paperback. Ik kan me voorstellen dat jonge minecrafters heel blij zijn met deze bijzondere bijbel en onmiddellijk zullen gaan uitproberen hoe zij de platen en verhalen kunnen nabouwen in hun spel.

Een voormalige mine-craftbouwer over dit boek: ‘Wat creatief! Wat moet dit veel werk geweest zijn om al deze ‘bijbelverhalen’ te bouwen!’

Kortom, een must-have voor de mine-craftliefhebbers!

Het is mooi dat er nu ook bijbels en kinderbijbels zijn voor kinderen die niet zo ‘woord-gericht’ met ‘De Bijbel in 1001 blokjes’ (Plateau) en ‘Het stripboek van de Bijbel (Callenbach). Ook de Samenlees-Bijbel van het Ned. Bijbelgenootschap sluit naadloos bij deze trend aan.

Reacties van ‘Minecraft-kinderen’ over deze bijbel:

Leonie (11 jr.): Ik vind dit een grappig en bijzonder boek met mooie plaatjes. Het is een bijzonder boek omdat het ‘vroeger en nu’ met elkaar verbindt. De verhalen van vroeger uit de bijbel worden op een manier van nu – door middel van een modern spel als Minecraft – verbeeldt. Deze bijbel is ook leuk om ‘s avonds in bed te lezen, want er staan heel veel plaatjes in’.

Ik denk dat dit boek voor kinderen, die niet veel van de bijbel weten, een leuke kennismaking is met de Bijbelse verhalen is. Ik vind het goed idee. Het is een modern spel en toch gaat het over Bijbelse geschiedenis.

Leonie: ‘Sommige dingen zullen lastig uit te spelen en na te maken zijn; het zal veel tijd kosten om die te maken. Ik vind deze Minecraft-bijbel een heel mooi boek en hoop dat ik deze bijbel krijg’.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE