Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

De kunstenaar

  • Auteur: Lisette van de Heg
  • Illustrator(s): Tirza Beekhuis
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 9,99
  • Pagina\'s: 36
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Vuurbaak
  • ISBN: 9789055605316

Er was eens een dorp met een burgemeester en een bakker, een slager en een boer en vele anderen. De inwoners kende geen pijn, maar ook geen geluk. Ze hadden geen ruzie, maar ook geen geliefden. Het was er kleurloos. Er miste iets. Maar wat? De bewoners van het dorp weten het niet, maar dan arriveert er een vreemdeling. Een kunstenaar. Hij begint te bouwen aan een kleurrijk cadeau en langzaam verandert er iets…

Of je nu vijf bent of veertig of al ouder dan tachtig – dit boek spreekt tot de verbeelding. Niet alleen het verhaal is sterk en goed bedacht, de illustraties ook. Door te spelen met de kleuren, komt het verhaal op precies de juiste momenten meer en minder tot leven, en op veel prenten valt van alles te ontdekken (voor de kenner zelfs wat plekjes in Deventer).

Voor een prentenboek staat er wel vrij veel tekst op pagina en ik vraag me af of kinderen meteen de dubbele laag in het verhaal oppikken. Maar anderzijds biedt dat misschien juist de kans om er als ouders wat dieper op in te gaan. Om het met elkaar te hebben over de les die erin verborgen zit: wat opoffering inhoudt en dat het gevolgen heeft als we niet luisteren (naar God).

De kunstenaar is een van die prentenboeken die je er nog eens bij pakt. En nog eens. En nog eens. Omdat je niet uitgekeken raakt – vooral niet op de uitklappagina’s – het verhaal het lezen waard blijft en je de boodschap, over het vinden en geven van liefde, niet te vaak kunt horen.

De uitgever (Vuurbaak) heeft bij dit prentenboek een mooie Kijkwijzer gemaakt om er praktisch mee aan de slag te gaan. Kijk ook eens bij deze ‘troll-clip luisterboek’. 

Er zijn nog meer mooie educatieve verwerking bij dit boek. Kijk bij deze link.

DH

NB In ‘Het dorp’ bouwt auteur Lisette van de Heg verder op het thema uit ‘De kunstenaar’. Een verhalenbundel met bekende bijbelverhalen in een nieuw jasje, voor volwassenen.

 

 

Koop dit boek in de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE