De kleine ezel en de koning

De kleine ezel en de koning is een lief prentenboek. Het verhaal speelt zich af met Palmpasen, maar heeft een boodschap die altijd relevant is: iedereen is belangrijk voor Jezus.

Inhoud
Kleine ezel woont op een boerderij met andere ezels. Hij wordt geplaagd; omdat hij nog klein is kan hij nog geen mandje dragen. Kleine ezel wordt er verdrietig van. Op een dag komen er twee mannen op bezoek. Ze zoeken een ezel die de koning kan dragen. ‘Wauw!’ denkt kleine ezel, ‘maar ze kiezen vast een grote sterke ezel uit…’

Illustraties
Aisha Meel schreef en illustreerde het boek. Ze gebruikt zachte kleuren voor de illustraties, veel blauw en groen in pasteltint voor de achtergrond. Door het kleurgebruik is het een boekje dat meteen opvalt, het ziet er lief uit. De illustraties vullen de hele bladzijde, de tekst staat er in het wit in. Dat is een goede keuze, het geheel oogt daardoor zacht.

Doelgroep
Het boekje is geschreven voor peuters en kleuters. De illustraties, het kleurgebruik en de lengte van de tekst sluiten goed aan bij deze doelgroep.

Vormgeving
De kleine ezel en de koning is een vierkant prentenboek (hardcover) dat er verzorgd uitziet.

Taalgebruik
De zinnen zijn kort en zijn goed voor te lezen. Opvallend is dat hoofdletters en interpunctie grotendeels ontbreken. Een ander dingetje dat opvalt: De mensen riepen niet ‘Halleluja voor de koning’ maar ‘Hosanna voor de koning’. Dat is niet echt storend, maar het woord Hosanna hoort wel heel erg bij Palmpasen.

Godsbeeld
Voor Jezus is iedereen belangrijk. Je bent nooit te klein of te zwak, je mag altijd bij Hem horen! Een positieve boodschap die je kinderen niet vaak genoeg kunt vertellen.

Fragment
dan bukt Jezus en zegt
‘kijk, lieve kleine ezel
je hoeft niet groot of sterk te zijn
om bij de Koning te horen
Ik heb een plan gemaakt
en in dat plan daar hoor jij’

Oordeel
De kleine ezel en de koning is een mooi prentenboek dat speciaal leuk is rond de Veertigdagentijd/Palmpasen/Pasen, maar eigenlijk het hele jaar door wel gelezen kan worden. Met illustraties die jonge kinderen zeker zullen aanspreken!

+ kleurgebruik
+ makkelijk voor te lezen
+ positieve boodschap

Zeer geschikt voor gebruik thuis in het gezin, maar ook in crèches, kinderopvang, peuterspeelzalen of de onderbouw van de basisschool. Kijk ook bij Wonderwolk.

GO

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

De kleine ezel en de koning

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

28
28

Uitgeverij:

Wonderwolk
Wonderwolk

Prijs:

9.95
9.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.