De goede bakker

Het prentenboek De goede bakker – in de sfeer van de boeken van Max Lucado – is een parabel over zondeval en genade met sfeervolle illustraties van de auteur. Thema’s als jaloezie, egoïsme, fouten maken en spijt hebben komen aan bod. 

In dit verhaal over de goede bakker en de jaloerse gipsgieter ontdekken kinderen ‘geven om niet, vriendelijkheid, mensen kennen, liefde met een vraag (er niets aan toevoegen) en de komst van iemand die alle goede dingen kapot wil maken, waarna er inderdaad van alles mis gaat en de kinderen zich verstoppen voor de ‘bakker’, ‘weggestuurd’ worden uit de bakkerij, meedoen met de ‘ander’ die het goede niet wil, ruzie maken. Het goed willen maken door de ‘bakker’.

Het prentenboek legt het hart van het evangelie uit aan kinderen Geschikt om thuis te lezen, te gebruiken in missionair kinderwerk, tijdens de kindernevendienst, vakantieclub of op school.

In ‘Bakkerij de Gulle Graan’ is het fijn. Van de goede bakker mag iedereen helpen met het bakken van brood. Je mag alles zomaar pakken en zelfs extra pakken om uit te delen aan wie het nodig heeft. Van het levensbrood van de bakker is altijd genoeg voor iedereen. Maar het recept, dat weet alleen de goede bakker. Het is goed in de bakkerij van het vredelievend dorpje. Totdat er een nieuwe dorpsbewoner komt, de jaloerse gipsgieter. Hij haalt de mensen over met een vals plannetje, om met zijn gips aan het werk te gaan en er geld mee te gaan verdienen. Het wordt een drama. De werkplaats van de bakker wordt helemaal verwoest.  Het vredelievend dorpje veranderd in een jaloers, begerig dorpje. De bakker is verdrietig als hij de hardheid en de kilheid van de mensen ziet. Hij zet zijn dierbaarste bezit, zijn recept, in om de lieve mensen van zijn dierbare dorp zodat de mensen weer terugkomen in zijn bakkerij om weer te eten van zijn levensbrood

Sjoukje Kruidhof is als kinderwerker en onderwijzeres vele jaren betrokken geweest bij kinderwerk en evangelisatiewerk. Tijdens haar werk miste zij een boekje met een schaduwverhaal van het verzoeningswerk, zonder de woorden’ Jezus’ en ‘bijbel’ , zodat niet-christelijke kinderen hier niet direct mee worden geconfronteerd. Ze besloot zelf het verhaal te schrijven.

De goede bakker is geschikt voor christelijke en niet-christelijke kinderen vanaf 5-10 jaar

Extra’s
Bij het verhaal van De goede bakker wordt ook een musical ontwikkeld.
Materiaal voor creatieve objectlessen is voorjaar 2018 beschikbaar.
Kijk voor meer informatie hierover op de website van Sjoukje Kruidhof.

Bij het prentenboek ontwikkelde Sjoukje Kruidhof ook een ‘Bak- knutsel en ontdekboek.

LG

 

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

De goede bakker

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

40
40

Uitgeverij:

Ark Media
Ark Media

Prijs:

12.95
12.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.