Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

De droom van Jane

  • Auteur: Patrick McDonnell
  • Illustrator(s): Patrick McDonnell
  • Jaar van uitgave: 2013
  • Prijs: 13.95
  • Pagina's: 48
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Vier Windstreken
  • ISBN: 9789051162431

In ‘De droom van Jane’ lezen we en zien we via de plaatjes en tekeningen het verhaal van het leven van Jane Goodall, die bekend is geworden door haar studie van chimpansees. Jane brengt in dit prentenboek aan kinderen de boodschap over dat je goed voor de natuur moet zorgen.

Een prachtig prentenboek, over het ‘beroemde’ meisje Jane Goodall en haar dromen over later…. Het verhaal over Jane, in korte zinnen op de linkerbladzijde en een vriendelijk-warme-ouderwetse tekening (of kindertekening) van kleine Jane op de rechterbladzijde. Je ziet aan het verhaal over de jeugd van Jane dat ze altijd interesse in de natuur en dieren heeft gehad en graag iets voor dieren wil doen.

Jane krijgt als klein meisje een knuffelaap, die ze Jubilee noemt. Ze zijn graag in de natuur. Samen bestuderen ze de planten en dieren in de tuin. Jane leest boeken over Tarzan en over Jane, haar naamgenoot, die in het oerwoud van Afrika leefden. Ook droomt ze van een leven in Afrika. Hoewel dit plan onmogelijk lijkt, Jane kwam uit een arme familie, helpt haar moeder haar sparen en kan ze op een dag in 1957 toch naar Afrika om dieren te helpen. Jane wil aan kinderen duidelijk maken dat je goed voor de natuur moet zorgen en vooral….dat je je dromen moet navolgen en ervoor gaan.

Als ze op een ochtend wakker wordt, in een tent in Afrika, beseft ze dat haar droom werkelijkheid is geworden. Je ziet hier een foto van Jane Goodall met een klein aapje in het oerwoud. Ook is achterin informatie over Jane Goodall opgenomen en is er een boodschap van Jane voor iedereen ‘Iedereen kan een verschil maken’.

Het boek is mooi verzorgd uitgegeven met de tekst en tekeningen op pastelkleurig, crème-roze, stevig papier, wat een vriendelijke, ‘ouderwetse’ uitstraling heeft.

Voor alle Jane-Goodall-liefhebbers en natuurlijk iedereen die van de natuur houdt,

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of

BESTEL ONLINE