Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

De droom van Albert

Zelf lezen over Lang geleden....

  • Auteur: Arend van Dam
  • Illustrator(s): Alex de Wolf
  • Serie: Zelf lezen over Lang geleden...
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 7.99
  • Pagina\'s: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
  • ISBN: 9789000349845

‘De droom van Albert’ is een AVI-3-4-5-verhaal (AVI M4) over Albert Einstein. Ga er maar aan staan! Arend van Dam, die eerst zoveel geschiedenisverhalen voor jonge kinderen herschreef in de bekende voorleesbundels ‘Lang geleden’,  heeft zich nu gewaagd aan AVI-boekjes over beroemde mensen uit de geschiedenis. In deze Lang-geleden AVI-serie verschenen ook delen over Rembrandt, Leo (-nardo da Vinci) en Anton Fokker. Voor alle leergierige en nieuwsgierige kinderen van 7-8 jaar die alles willen weten…

In ‘De droom van Albert’ legt Arend van Dam voor jonge kinderen (7-8jr) uit wie Albert Einstein was en wat hij deed. ‘Hij was heel knap. Hij dacht na over de tijd. Hij kende de snelheid van het licht’.

Albert ontdekt dat zijn speelkaarten altijd naar beneden vallen. Waarom? Op een dag geeft zijn vader hem een kompas, waarmee hij gaat wandelen. Hoe kan het – vraagt Albert zich af – dat de naald steeds naar een kant wijst. Wie duwt er tegen die naald? Is er soms een kracht? Een kracht die Albert niet ziet? (…) Papa legt het uit. 

Voor zijn verjaardag krijgt Albert een viool, maar als hij speelt lijkt het nergens op. Albert loopt weg. Maar hij hoort de muziek nog steeds. Hoe kan dat? De muziek rent met hem mee. Zelfs in het park hoort hij het nog. (…) Hoe kan dat? Is muziek ook een kracht?

Een andere keer ontdekt Albert dat het licht ook een kracht is. Hij droomt en denkt veel na Licht is een kracht. Muziek is een kracht. Geluid is een golf die je hoort. ‘Is licht ook een golf? Een golf die je ziet?

Hij vertelt zijn vader wat hij later wil worden. Ik wil alles leren over de kracht van de natuur. Ik moet weten hoe het werkt.

Wat knap dat Arend van Dam de moeilijke vragen van Albert Einstein voor kinderen inzichtelijk kan maken. Met lezen gaat er sowieso al een wereld voor hen open, maar als je dan tegelijkertijd kennis kunt maken met wetenschappelijke vragen, is dat prachtig.

Alle kleine weterikjes van 7+, 8+ zullen genieten van dit boek en leren wie Albert Einstein was. De man met de snor. De man met het wilde, grijze haar. Een man met een droom.

Een mooi, verzorgd uitgegeven, hardgebonden boekje met een overzichtelijke lay-out, gecentreerde tekst (AVI M4) op een witte bladzijde, met de kenmerkende illustraties van Alex de Wolf.

De ‘Lang geleden’ serie kan op deze manier nog een hele tijd vooruit als Arend van Dam nog meer verhalen en levens van beroemde mensen van vroeger voor net-lezende kinderen toegankelijk maakt.

In deze aantrekkelijke serie in oplopend AVI leesniveau verschenen ook: Ik ben de baas (over Jacoba van Beieren); Noot voor noot (J.S. Bach); De schat van Klaas Kompaan (piraat uit Oostzaan); Man op de man (Neil Armstrong); Piet en de zee (Piet Mondriaan); Dit ben ik (Rembrandt); Het boek van Leo (Leonardo da Vinci); De droom van Albert (Albert Einstein); Anton en de spin (Antony Fokker). Lees ze allemaal!

AP

 

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of BESTEL ONLINE

 

of BESTEL ONLINE (boeken van Arend van Dam)