Boekdetails

Kinderen & geloven

De Bijbel voor kinderen

  • Auteur: Marianne Busser Ron Schröder Pieter van Winden
  • Illustrator(s): Alex de Wolf
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 29.90
  • Pagina's: 228
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
  • ISBN: 9789047517283

Een heel complete kinderbijbel van het Oude en Nieuwe Testament voor kinderen van vier tot tien jaar. Herdruk waarin de afzonderlijke OT en NT-delen samen zijn opgenomen.

Inhoud: Een heel complete kinderbijbel. Open en toegankelijk geschreven; de bijbel leest heel prettig voor.

Illustraties: Prachtige vriendelijke illustraties van Alex de Wolf die goed aansluiten bij de sfeer van de verhalen.

Doelgroep: Voor kinderen van vier tot tien jaar is deze bijbel heel geschikt. Veel Bijbelverhalen worden voorafgegaan door een inleidend stukje wat de context of de sfeer van het moment aangeeft. Mooi ingebed.

Vormgeving:Een prachtige handzame kinderbijbel met een mooie layout, prettige letter, prachtige illustraties. Een aanwinst.

Godsbeeld: Maria en Jozef krijgen een kindje. Een kindje door God beloofd. Citaat: ‘Als hij ouder is, zal hij de mensen helpen. Hij zal hun leren wat vriendschap en liefde is’. Busser & Schröder willen de omschrijving ‘Redder’/’Verlosser’ niet noemen. Bij het verhaal van de kruisiging (blz. 80) mist de omschrijving ‘Redder’/ of ‘gestorven voor onze zonden. Citaat:’Jezus was een voorbeeld geweest voor de mensen. Hij had laten zien hoe ze moesten leven. Telkens weer had hij verteld hoeveel God van hen hield’.

Oordeel:Een prachtige complete kinderbijbel met de verhalen uit het Nieuwe Testament, die heel prettig voorleest. Orthodoxe christenen zullen, met name bij het geboorteverhaal en de kruisiging van Jezus zelf toevoegen waarom Jezus is geboren en waarom hij moest sterven. En bij het opstandingsverhaal niet alleen voorlezen dat Hij weer leeft, maar dat Hij de dood heeft overwonnen.

HN

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE