Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

De beste geweldigste meest fantastische opa’s ter wereld

  • Auteur: Jan Paul Schutten
  • Illustrator(s): Kees de Boer
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 9.95
  • Pagina's: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Gottmer
  • ISBN: 9789025761455

Dirk heeft drie opa’s (en ook nog drie oma’s). Dirk mag deze week bij zijn opa’s logeren en omdat de school best ver is, hebben de opa’s een fiets voor hem in elkaar gezet. De opa’s vinden de fiets superdeluxe, maar Dirk ziet nog wel een paar dingetjes, die hij eerlijk vertelt aan opa Balderik, opa Diederik en opa Roderik.

‘Dankjewel, zegt Dirk. ‘Maar superdeluxe? De banden zijn zacht, het zadel zit los en de wielen staan scheef’. Maar nu vinden de opa’s dat Dirk maar zit te zeuren, want opa Diederik had altijd lekke banden. En opa Roderiks fiets had niet eens banden, hij reed op een fiets met houten wielen en het zadel zat altijd los. (…) Als je bij het voorlezen goed naar de plaatjes kijkt zie je de opa’s als jongetje op hun krakkemikkige fiets.

Ja, Dirk hoeft geen commentaar op de fiets te hebben! Zelf een zadel was al luxe. Opa Diederik hopte gewoon op de vorken van zijn fiets naar school. En de afstanden worden ook steeds langer. Opa Roderik hopte 30 km op een roestige stang naar school. En dat was nog niks vergeleken bij opa Balderik die 40 km heen en 40 km terug moest op een roestig houten wiel.

En ook dat was nog niet alles… Dirk hoefde niet over bergen te fietsen. Niet als het zelfs in de zomer 30 graden vroor. Opa Roderik moest zo hoog dat hij de maan kon aanraken. Is dat alles? Nee hoor, opa Roderik moest voor hij naar school ging ook nog kranten bezorgen. Of in de regen fietsen… Is dat alles? Als opa Roderik het regenwater uit zijn oren liet lopen, stroomde het klaslokaal over… De opa’s hebben VROEGER heel wat moeten doorstaan…

Is dat alles?

Is dat alles?

Die opa’s: Roderik, Diederik en Balderik, van Dirk, die kunnen overdrijven als de beste. Wat een leuke verhalen. De verhalen van deze opa’s wil je horen en zien. Want de illustraties van Kees de Boer zijn hilarisch, geweldig, vrolijk, gek. Eigenlijk minstens zo leuk als de prachtige verhalen van de opa’s.

Dat wordt genieten dus met dit vrolijke voorleesboek over de opa’s van Dirk. En let ook op Dirk, want hij kan er ook wat van. Ik weet zeker dat de vaders&moeders, juffen&meesters dit boek heeeeel vaak moeten voorlezen. Te leuk!

p.s. Dit boek verscheen in 2012 onder de titel ‘ Is dat alles?’

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke boekhandel

of

BESTEL ONLINE