Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

De avonturen van Mart en Meike

  • Auteur: Lijda Hammenga
  • Illustrator(s): Sanne Miltenburg
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 9.95
  • Pagina's: 109
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789462781832

Dat ziet er leuk uit! Een voorleesbundel van Lijda Hammenga over Mart en Meike. Ze houden van reizen en gaan met opa en oma op vakantie naar Frankrijk en met papa en mama mogen ze mee naar Israel. Zo beleef je nog eens wat! Mooi geïllustreerd met frisse illustraties van Sanne Miltenburg. De avonturen van Mart en Meike is een heerlijk voorleesboek voor kinderen vanaf 6 jaar.

Het boek bestaat eigenlijk uit twee delen, namelijk Mart en Meike op reis en Mart en Meike in Israël. Het zijn fijne, laagdrempelige voorleesverhalen met een vriendelijke, geborgen sfeer.

In het eerste deel gaan Mart (groep 4) en Meike (groep 6) met opa en oma mee in de camper naar Frankrijk. Omdat Mart en Meike achterin de camper naar het verkeer kunnen kijken, valt hen iets bijzonders op. Een meneer in een dure auto, ze onthouden een deel van het kenteken van de auto. Tot hun verbazing komen ze deze meneer later weer tegen. En het wordt nog spannender als ze ’s nachts wakker worden en dezelfde meneer van de auto met iemand anders iets verdachts zien doen dichtbij hun camper. Ze reizen gezellig met opa en oma mee naar de bergen en …opnieuw zien ze een bekend iemand. Een spannend voorleesverhaal, waarbij je steeds door moet lezen, want je wilt natuurlijk wel weten hoe het afloopt. Het is in elk geval geen saaie vakantie met opa en oma. (26 verhalen)

In het tweede deel gaan Mart en Meike samen met hun vader en moeder voor zes weken naar Israël. Ze gaan helpen in een kibboets. Mart en Meike ontmoeten andere kinderen Nir en Ruthie waarmee ze kunnen spelen en van wie ze ook een paar woordjes Ivriet leren. Het is een heerlijke, warme vakantie. (24 verhalen)

Fijne voorleesverhalen voor groep 3 en 4 om in de periode voorafgaand aan de zomervakantie voor te lezen, omdat ze in vakantielanden spelen. (Voor-)Leespret voor de vakantie!

Het boek is aantrekkelijk en verzorgd vormgegeven. De twee delen omvatten 24 en 26 verhalen. De verhalen zijn per deel genummerd en zijn telkens op twee bladzijden afgedrukt, met een bijpassende illustratie, die vrolijk/fris overkomt en goed bij de tekst aansluit, van illustrator Sanne Miltenburg.

Heel geschikt om thuis of op school voor te lezen. Elke dag een stukje!

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE