Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

De Ark-code

  • Auteur: Jennifer Peersmann
  • Illustrator(s): Wouter Tulp
  • Jaar van uitgave: 2013
  • Prijs: 9.95
  • Pagina's: 96
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026609640

De Arkcode is een ongelooflijk spannend boek. Echt iets voor nieuwsgierige kinderen die van avonturen, geschiedenis én van puzzelen houden. Puzzelen? In de Arkcode zitten codes verstopt – net zoals in het verhaal over de arkcode. Als je het boek uit hebt, kun je aan de slag om zelf de geheime code uit het boek te ontdekken. Dat wil je weten!

Het leuke van de kinderboeken van Jennifer Peersman uit de serie archeologie voor kinderen is dat ze een heel lange periode in de geschiedenis van Israël bestrijken. Jael en Ilja, de hoofdpersonen in dit boek (De Arkcode/2900 jr geleden) zijn de kleinkinderen van de hoofdpersonen Eden en Ariella uit het boek daarvoor (Het mysterie van de leeuwentroon/2947 jr geleden).

In De Arkcode krijgt Ilja een opdracht van haar opa Eden mee. Nadat Ilja het geheim van haar opa per ongeluk aan priester Habalra heeft verteld, moet opa zichzelf in veiligheid brengen en moet Ilja voor hem naar Sion om de code te verstoppen. Daar moet ze op zoek naar Ariella.

Aangekomen in Sion blijkt dat de oude Ariella net is overleden. Haar kleinzoon Jael is er wel en met hem probeert Ilja Habalra te ontwijken. Dat blijkt heel erg lastig. Maar Ilja en Jael zijn ook slim.

Ilja en Jael zijn allebei erg goed in het ontcijferen van code en in het doen van strategische spelletjes, dat hebben ze van hun opa / oma geleerd en die kennis hebben ze hard nodig om slimmer te zijn dan de anderen….

De Ark Code is een superspannend avonturenboek voor nieuwsgierige jongens en meisjes. Als je het boek uit hebt, kun je nog een poosje puzzelen. Zoek ook de codes op die in het boek overal tussendoor staan. Misschien ben jij wel net zo slim als Jael en Ilja en kun jij ook codes  ontcijferen. Je kunt zelfs leren om je eigen naam in een geheime code te schrijven. Ik ga het straks ook proberen!

Leesplezier voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar, groep 6-7-8.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Dit boek kun je ook als luisterboek BESTELLEN.