Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

David is niet bang

  • Auteur: Angelique Bos
  • Illustrator(s): Liza-Beth Valkema
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Prijs: 7.50
  • Pagina\'s: 57
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 9789033832345

Bijbels leren-lezen boekje’ – Angelique Bos is gestart met iets nieuws: het schrijven van bijbelse verhalen voor kinderen die leren lezen, op AVI-niveau. Een leuk initiatief. Een net-lezend kind is heel trots als het zelf al een verhaal kan lezen. Op deze manier lees je een echt Bijbelverhaal op een laagdrempelige manier. In ‘David is niet bang’ vertelt ze met veel humor wie David is en waarom hij op weg gaat naar het leger.

De kinderen maken rustig kennis met David. Bos laat eerst zien hoe David herder is en de jongste zoon uit het gezin. Wat moet hij allemaal doen bij het opstaan?

David is herder en past op de schapen. Bos verwoordt dat mooi in de volgende zinnen ‘ david kent de weg – hij is nooit bang – niet voor een beer die bromt – en ook niet voor een leeuw die gromt – god is bij hem – waar hij ook gaat – David past op het vee. en god gaat met hem mee.

David maakt een lied als de schapen op een mooi veld zijn: ‘ god is altijd bij mij. ik hoef niet bang te zijn. hij is groot en sterk. en hij zorgt goed voor mij’. Een mooie manier om psalm 23 in het verhaal te verwerken.

Grapjes in de tekst komen ook terug in de illustraties. Zo zie je een tekening van Goliath, waarbij met een lijntje aangegeven is dat deze twee keer zo groot als de oudste broer van David is. David hoort Goliath roepen ‘jullie zijn dom en jullie god vind ik stom’.

Een mooi, op kinderen gericht, Bijbelverhaal over David en Goliath. Een verhaal dat het Godsvertrouwen van David weergeeft. ‘god, u bent bij mij. en laat mij nooit alleen. de reus is groot en sterk. hij vecht met zwaard en super. maar ik wil gaan in uw naam, heer. amen’.

En net als in de bijbel is Goliath beledigd als hij David ziet. ‘maar david is niet bang. hij zegt’ ‘jij bent groot en sterk. en vecht met zwaard en speer. maar ik kom in de naam van de heer!’.

Zo vertelt Bos het verhaal en verwerkt er eenvoudige dichtregels in, zodat je het verhaal nog beter onthoudt en leest.

Deze serie is uitgegeven met een aantrekkelijk omslag van Liza Beth Valkema. De tekst is afgedrukt op wit stevig papier, met een duidelijk letter, veel witregels, in een overzichtelijke bladspiegel.

Aanrader, deze boekjes. Heel geschikt (als kerstgeschenk) voor kinderen van groep 3, AVI M3.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of (tijdelijk niet leverbaar)