Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Dagboek van een modemeisje – deel 2

deel 2 Sofie Sanders: hoe ik binnen no-time het minst populaire meisje van school werd

  • Auteur: Angie Spady
  • Illustrator(s): Channing Everidge
  • Serie: Dagboek van een modemeisje
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 14.99
  • Pagina's: 304
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026621758

Deel twee van het hilarische dagboek van de Amerikaanse Sofie Sanders. Haar leven gaat over toppen en door dalen, op school en thuis. De creatieve Sofie doet niets liever doet dan bezig zijn met mode-ontwerpen, zich ergeren aan haar vreselijke broertje en zijn geliefde, maar door Sofie gehate – lievelingsdieren. Ze heeft het nog steeds erg moeilijk heeft met haar pesterige klasgenootje Miranda Merkx en is stiekem verliefd blijft op Joris. Hoe overleeft ze de komende maand (17 januari – 15 februari)?

Sofie verbaast zich erover dat ze nog steeds in haar dagboek schrijft, maar ondertussen gaat haar dit prima af. We krijgen opnieuw een heerlijk inkijkje in het dagelijks leven van Sofie en de drama’s die haar thuis of op school treffen.

Deze keer heeft ze het thuis extra moeilijk omdat haar broertje – bijgenaamd De Bas – niet alleen zijn stinkdier te verzorgen heeft, maar ook nog een baardagaam te logeren krijgt. Een bijna onmogelijke opgave voor Sofie om dit te doorstaan. Ze vindt De Bas een beproeving (vanwege zijn te grote dierenliefde), maar…als ze hoort dat hij op school gepest wordt, komt er een liefhebbend zusje Sofie boven, die haar broertje helpt en steunt.

Op school gaan de hatelijke opmerkingen van Miranda Merkx gewoon door, al is het te dragen dankzij Sofie’s geweldige vriendin BFF Lisa. Al kan Sofie er niets van begrijpen als Lisa soms ook nog begrip heeft voor het akelige gedrag van Miranda en haar mee-loper.

Sofie hoopt dat ze een alternatief ontwerp mag verzinnen voor de lelijke uniformen die er nu zijn en krijgt een teleurstelling te verwerken.

Lisa doet met haar plusklasteam mee met een scholenwedstrijd en dat gaat heel goed. Maar..als er iemand uitvalt en Sofie wordt gevraagd, is ze perplex. Zal ze meedoen of zal ze met haar deelname het schoolteam meesleuren in een fiasco? Natuurlijk weet Miranda Merkx direct dat dit geen goed idee is. Daarnaast heeft Sofie het als echte Mode-Sofie druk met nadenken over wat ze aan zal doen bij de wedstrijd.

Het mooie en bijzondere van deze echte tiener-meiden-serie is dat Sofie een gelovig meisje is die haar geloof echt serieus neemt. Bijna elke dag staat klasgenoot Miranda op haar gebedslijstje, Sofie bidt om meer geduld om haar gesar te weerstaan en om haar te kunnen negeren. En natuurlijk bidt ze voor haar schoolwerk, voor De Bas, en voor…

Toevoegen aan bid-lijstje: 1. Bidden dat ik mezelf en het hele team niet voor gek zet morgen. 2. God bedanken voor mijn lieve broertje Sebastiaan.

Ze vraagt vergeving voor haar boze gedachtes en legt haar gefrustreerde gevoelens bij God neer.  En probeert zich passende Bijbelteksten te herinneren die haar kunnen helpen, zoals ‘Wees goed en hartelijk voor elkaar. En vergeef elkaar. Want God heeft jullie fouten vergeven, omdat Christus voor jullie gestorven is’. (Efeziers 4, vers 32)

Het geheel is een heerlijk, humoristisch, hilarisch verhaal over Sofie met een mooi einde, want Sofie is eindelijk blij met haar broertje en zijn gekke huisdieren.

Sofie’s stopwoord ‘wazig!!’

Als je deze leuke ‘graphic novel’ – die helemaal in ‘schrijfletters’ afgedrukt is en voorzien is van grappige illustraties – uit hebt, wil je niks liever dan meteen doorlezen hoe het verder gaat met Sofie. We zijn benieuwd of deze serie verder gaat…?

Wat opvalt in de tekst is, dat er diverse taalfouten instaan. Dit kan twee dingen betekenen: 1. het zijn de schrijffouten van Sofie, logisch dat dit voorkomt. 2. Er zijn schrijffouten in de tekst achtergebleven. Laten we het maar op het eerste houden…

Een heerlijk hilarisch humoristisch dagboek voor echte BELLE-tienermeisjes, meisjes-meisjes, van bovenbouw basisschool en onderbouw voortgezet onderwijs. Lees ook deel 1 Dagboek van een modemeisje 1.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE