Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Daan & opa en het ontsnapte geitje

  • Auteur: Alianna Dijkstra
  • Illustrator(s): Hester Nijhoff
  • Serie: Daan & opa
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 12.99
  • Pagina's: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026622199

Daan & opa en het ontsnapte geitje is het tweede prentenboek van Alianna Dijkstra & Hester Nijhoff, waarin je de avonturen volgt van Daan en zijn opa, die samen grote vrienden zijn en waarbij Daan met opa telkens iets beleeft.  In dit verhaal ontsnapt geitje Betty, die even later een heldenrol krijgt. Hoe?

Daan gaat met zijn opa naar oom Bert. Ze zien samen hoe er een klein kalfje geboren wordt. Maar terwijl zij genieten van de komst van het kalfje, is geitje Betty ontsnapt. Opa en Daan gaan direct op zoek naar het geitje en ontdekken al snel dat Betty een flink spoor heeft achtergelaten. Hoe moeten ze haar nu pakken? Even later raken ze ook nog betrokken bij een bankroof van een gevaarlijke boef.  Een avontuurlijk verhaal met Daan & opa en hun belevenissen op een boerderij en met een boef in het dorp.

Hester Nijhoff verzorgde de paginagrote, vrolijke, levendige en kleurrijke illustraties, waarin veel emoties op de gezichten af te lezen zijn. Al zou je ook kunnen zeggen dat de getekende hoofden wat ‘bonkig’ te noemen zijn. De illustrator laat zien dat opa en Daan op elkaar lijken. Kijk maar eens goed!

Ook dit deel is een groot formaat vierkant prentenboek met een mooi, lentegroen-getinte omslagillustratie.

Elly Zuiderveld maakte bij dit verhaal het lied ‘Opa’s kunnen alles‘ dat op de CD ‘Vertel eens’, is opgenomen. De tekst van het lied is volledig opgenomen achterin het boek. Dit lied is tevens te vinden op Youtube. Heb jij ook zo’n opa, zo’n grote sterke man die wel een beetje oud is maar toch van alles kan. ik heb echt zo’n opa en steeds als hij me ziet dan zingen wij heel vrolijk dit leuke opa-lied ‘opa’s kunnen alles (…) al zijn ze nog zo oud, opa’s kunnen alles ook al gaat het soms… een ietsiepietsie fout.

Peuters en kleuters zullen vast genieten van de gekke gebeurtenissen van Daan en opa. En als je er dan ook nog een bijpassend lied bij kunt zingen is dat helemaal leuk. Heb jij ook zo’n opa waarmee je dikke vrienden bent en van alles beleeft? Aron (5) geniet er ook van en zegt ‘De opa van Daan lijkt wel een beetje op mijn opa, want mijn opa kan ook alles!’

Eerder verscheen: ‘Daan en opa en de verdwenen pannenkoek’, Callenbach.

AP/AO

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE