Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Daan & opa en de verdwenen pannenkoek

  • Auteur: Alianna Dijkstra
  • Illustrator(s): Hester Nijhoff
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 9.99
  • Pagina's: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026621826

Groot formaat, vrolijk geïllustreerd prentenboek over Daan en zijn opa, die het samen goed kunnen vinden en tijdens het oppassen pannenkoeken gaan bakken. Hoe zal dat gaan?

De opa van Daan mag oppassen als mama naar de kapper gaat. Ze beloven allebei dat het in huis netje zal blijven, maar dat valt nog niet mee. Het gaat al gauw mis! Tijdens het paardje spelen valt de bloemenvaas al. Gelukkig kan Daan het samen met opa oplossen. Want opa kan alles!

Opa en Daan gaan als verassing voor mama pannenkoeken bakken. Ze zoeken in de kast naar allerlei ingrediënten en maken dan beslag van eieren, oliebollenmix, cakemeel, ranja… Tijdens het mixen en bakken gaat er van alles mis;  Opa’s baard zit onder het beslag, een zwarte pannenkoek, een roze pannenkoek op de grond, een pannenkoek die verdwijnt.. dan klinkt opeens mama’s stem: ‘Hallo mannen , ik ben er weer! ’En wat schrikt mama zeg, als ze alle rommel ziet! Als de verdwenen kaaspannenkoek voor de dag komt, kan mama gelukkig er toch nog een beetje om lachen.

Citaat:’ Met volle kracht trekt opa het pak open. Woesj! Een grote witte stuifwolk vult de keuken. Daan knippert met zijn ogen. Dan kijkt hij naar opa en hij moet heel hard lachen. De baard van opa zit vol oliebollenmix. Opa lacht, want Daan zijn haar is ook wit. ‘Zo, die is open’, zegt opa dan met een glimlach. Opa’s kunnen alles.’

Daan en opa is een stevig groot formaat, vierkant voorleesboek. Ik denk dat veel kinderen de gezellige en grappige uurtjes die ze met hun opa kunnen beleven wel herkennen. Het boek heeft grote kleurrijke illustraties.  Opa is wel heel grappig getekend, aan zijn gezicht kun je wel zien dat het een grappige, warrige opa is.

Voorjaar 17 verscheen het tweede prentenboek: ‘Daan en Opa en het ontsnapte geitje’.

LG

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE