Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Crea kinderbijbel

Spelenderwijs de bijbel leren kennen

  • Auteur: Diverse auteurs
  • Illustrator(s): Gill Guile
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 9.95
  • Pagina's: 144
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085433828

De Crea Kinderbijbel is gemaakt bij de bijbelverhalen uit de Bijbel voor jonge kinderen. Er staan kleurplaten, stip-tot-stiptekeningen, zoekplaten en tekenopdrachten in. Spelenderwijs raken kinderen zo vertrouwd met de bijbelverhalen. Een creatieve manier van verwerken van het bijbelverhaal, die net wat makkelijker is dan biblejournaling.

Uitvoering
De Crea Kinderbijbel is full colour uitgevoerd in paperback. De kaft is stevig en heeft een gevouwen omslag naar binnen waarop tekst en uitleg staat. Het geheel oogt prachtig kleurrijk; de verhalen komen tot leven. Op het stroeve papier in het binnenwerk kan prima gekleurd en geschreven worden. Dikkere stiften drukken wat door het papier heen. Omdat deze Bijbel hoort bij de Bijbel voor jonge kinderen had ik het mooier gevonden als de kaften even hoog waren. Ze schelen nu een halve millimeter en dat vind ik naast elkaar in de kast wat minder mooi.

Inhoud/taal
De Crea Kinderbijbel sluit aan bij de Bijbel voor jongen kinderen, die eerder bij Uitgeverij Columbus verscheen. In beide Bijbels staan dezelfde verhalen, maar voor de Crea Kinderbijbel zijn de verhalen flink ingekort en ook herschreven. De tekst is veel directer geworden en de zinnen korter. Dit maakt de (voor)leesbaarheid beter. Bijvoorbeeld: God pakte wat stof. Daarvan maakte hij Adam, de eerste mens. Adam mocht wonen in een prachtige tuin met de naam Eden. (De oorspronkelijke tekst was: Daarom nam God stof van de aarde en maakte daarvan Adam, de eerste mens. (…) Adam mocht wonen in de prachtige tuin die God voor hem had gemaakt. Die tuin heette Eden.)

Ik vond het lastig om te ontdekken op welke leeftijd de Crea Kinderbijbel zich richt. De Bijbel voor jonge kinderen richt zich op kids van 6-9 jaar, ik vermoed dat dezelfde doelgroep voor deze Bijbel geldt. Kleinere kinderen zullen zich door het vrolijke ontwerp ook zeker aangesproken voelen, maar voor hen zijn de verhalen te lang en de puzzels te moeilijk. Let op: de ‘stip-tot-stiptekeningen’ gaan van 1 tot 100; voor 6- en 7-jarigen waarschijnlijk te moeilijk!

Eindoordeel
+ Prachtig kleurrijke uitvoering
+ Nodigt uit om creatief aan de slag te gaan
+ De creatieve verwerking bij de verhalen zorgen ervoor dat de inhoud beter blijft hangen
– Voor de ondergrens van de doelgroep zijn sommige puzzels te moeilijk

NW

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE