Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Check it out!

6 grote vragen voor hart en hoofd voor jongerengroepen

  • Auteur: Rene Fransen
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 12.50
  • Pagina\'s: 96
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Royal Jongbloed
  • ISBN: 978908601 145 2

Rene Fransen, bioloog aan de Rijksuniversiteit Groningen, schreef met Check it out! kant en klaar cursusmateriaal voor leiders van jongeren- en mentorgroepen met jongeren vanaf 15 jaar. Een boekje dat handvatten biedt om met jongeren in gesprek te gaan over grote vragen die vanuit de wetenschap op je afkomen.

Er zijn jongeren die hun geloof verloren hebben omdat ze niet uit ‘grote levensvragen’ kwamen, omdat er voor hen geen antwoorden op kwamen waar ze iets mee konden. Rene Fransen, heeft voor jongerengroepen die wel het lef hebben en het aandurven om ‘moeilijke vragen’ te stellen, dit boekje samengesteld.

Een boekje met informatie over vragen rond schepping, de bijbel, de oerknal, donor-zijn, wetenschap, heelal, waar je zo met aan de gang kunt gaan met je jongeren-gespreksgroep. Fijn dat dit er nu is, hier is ongetwijfeld behoefte aan.

Het is een vlotte, aantrekkelijke paperback in fluoriscerende rose-grijze tinten.

AP

Marieke (moeder van 3 zoons): Dit vind ik een leerzaam, best pittig boekje.
Het ziet er heel leuk uit, alleen valt het me op dat ‘witte tekst op een oranje bladzijde’ soms lastig te lezen is. De voorkant vind ik heel sprekend; je hebt een idee, of vraag en door een doolhof van uitzoeken en bespreken kom je uiteindelijk uit bij Christus. Het zijn ook echt wetenschappelijk onderwerpen die besproken worden. Voor jongeren die dit soort vragen hebben is dit een hele leerzame verwerking.

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE